Днес беше намерена черната кутия на падналия преди 16 дни

...
Днес беше намерена черната кутия на падналия преди 16 дни
Коментари Харесай

Разчитат данните от черната кутия още днес

Днес беше открита черната кутия на падналия преди 16 дни МиГ-29. „ Кутията е направена по този начин, че да издържи дълготрайно време във вода, солена или не, за тези минали дни информацията в нея не може да се изличи ”, това сподели пред NOVA авиоекспертът Ангел Борисов.

Той е безапелационен, че даже и да е нарушена вътрешната обвивка, информацията още веднъж се резервира.

„ Търсенето на кутията е по-трудно от намирането на игла в купа сено. Тя е с размерите на длан. Учудва ме, че доста елементарно съумяха да я извадят, защото тя е закрепена за корпуса на самолета. Използвали са обаче доста специфичен робот ”, сподели той.

„ Днес ще бъдат извадени параметрите, само че единствено министърът на защитата ще знае вероятно резултатите. Такива са разпоредбите и законите в страната ни. Гражданите и пресата ще научат какво написа там след един месец ”, изясни специалистът.

На въпрос дали е допустимо самолетът да е бил свален, той отговори: „ Това нещо ще го знае още през днешния ден министърът. Кутията се разчита за 1 час и още през днешния ден ще се знае той свален ли е или не. Как ще се разбере? По данните за височината ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР