Днес бе учредена Местна инициативна група между Община Перник и

...
Днес бе учредена Местна инициативна група между Община Перник и
Коментари Харесай

Учредиха Местна инициативна група между Община Перник и Община Ковачевци

Днес бе учредена Местна инициативна група сред Община Перник и Община Ковачевци.

По този метод обитаемоте места от двете общини ще могат да получат финансов запас от стратегиите „Развитие на селските райони“, „Иновации и конкурентоспособност“, „Развитие на човешките ресурси“, „Околна среда“, „Наука и обучение за образован растеж“. Местните инициативни групи /МИГ/ са сдружения с нестопанска цел с представители на неправителствения, икономическия и обществен бранш. Всяка група прави тактика, която дава отговор на капацитета и потребностите на съответния район. Ако тактиката със съответните заложени ограничения бъде утвърдена от страната, МИГ-овете имат опция да получат финансиране от Програмата за развиване на селските региони, Европейски обществен фонд, Европейски фонд за районно развиване и Европейски фонд за морско дело и риболовство.
„ Това е изключителна опция за финансиране на планове за селата и обитаемоте места в Община Перник, защото в предишния програмен интервал, като община по предпочитана ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ опциите за финансиране на действия в обитаемоте места отвън градската агломерация беше мощно лимитирана и се осъществяваше само от общинския бюджет “, сподели зам.-кмета на Община Перник Стефан Кръстев. Той разяснява, че тъкмо заради тази причина дейностите на локалната инициативна група ще са ориентирани основно към обитаемоте места в Община Перник, а не към град Перник.
„ С учредяването на тази локална инициативна група в партньорство с Община Ковачевци ще имаме опция както да насърчаваме стопанска самодейност в нашите обитаеми места, по този начин и да осъществяваме обществени политики и планове “, показа Стефан Кръстев, който бе определен и за ръководител на МИГ-а.
В учредителното заседание присъединяване взеха кметът на Община Ковачевци – Васил Станимиров, кметове и кметски наместници от двете общини, представители на стопанския и нестопанския бранш.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР