Днес бе поставено началото на информационната кампания Не се пречупвай“.

...
Днес бе поставено началото на информационната кампания Не се пречупвай“.
Коментари Харесай

Кампания "Не се пречупвай" за остеопорозата

Днес бе сложено началото на осведомителната акция „ Не се пречупвай “. Една от 3 дами над 50 години претърпяват остеопоротична фрактура, както и един от петима мъже.

С над 80 % понижава риска от фрактури, в случай че бъде открита остеопорозата в начален етап, показва доктор Родина Несторова.

По-често наранени от хроничното костно заболяване са дамите, прибавя тя: " Голямата паника към остеопорозата идва точно с остеопоротичните фрактури. Като най-опасна, най-тежка и най-застрашаваща живота е точно бедрената фрактура. Бедрените фрактури са по-чести при дамите, само че водят до доста по-голяма смъртност при мъжете. Така да вземем за пример смъртността при дамите в границите на една година след бедрената фрактура е 25%, а при мъжете - 37%. Хубавата вест е, че има ранна диагноза, т.е. това е заболяване, което ние можем да диагностицираме, знаейки рисковите фактори във всяка една възраст на индивида, и второ, ние можем да я лекуваме. Благодарение на лекуването се излиза от остеопорозата и на процедура не настъпват фрактури ", сподели още доктор Родина Несторова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР