Днес българското правителство взе решение с постановление на Министерския съвет

...
Днес българското правителство взе решение с постановление на Министерския съвет
Коментари Харесай

Правителството дава 2,1 млн. лева за 2500 флакона "Ремдесивир"

Днес българското държавно управление взе решение с разпореждане на Министерския съвет за одобрение на спомагателни разноски от бюджета на Министерството на здравеопазването в размер на 2,1 млн. лв.. Сумата е задоволителна за закупуване на 2500 флакона " Ремдесивир ", нужни за българските жители. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг след края на днешното съвещание.

Стойността на един флакон от лекарството е 345 евро без Данък добавена стойност, посочи министърът.

До момента страната ни е получила 2837 флакона " Ремдесивир " под формата на дарения, разпределени по всички РЗИ-а в страната. До момента от са употребявани 978 флакона.

Към сегашния миг всички пациенти на територията на страната, които се нуждаят от включване към лечебни схеми на лекуване с препарата, са задоволени и няма потребности, които да не могат да бъдат задоволени на национално равнище.

" Няма да се затварят градове или да се слагат КПП-ата, няма да се ползват ограничаващи ограничения. Трябва да свикнем да живеем с този вирус и да съблюдаваме ограниченията такива, каквито са написани ", разясни здравният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР