Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008-2009 г. цифрите

...
Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008-2009 г. цифрите
Коментари Харесай

Плевнелиев: Президентът Радев нарушава Конституцията

Днес България стои доста по-добре, в сравнение с през 2008-2009 година цифрите и обстоятелствата го демонстрират. Това пред президентът на България в интервала 2012–2017 Росен Плевнелиев.

„ Вероятно ще се окаже, че по статистиката на Европейския съюз тази година България ще бъде една от минимум засегнатите страни от икономическа позиция. Прави чест на всички, които способстват за това. От друга страна 2008-2009 година беше доста тежка, защото имаше банкрутирали банки и нямаше ликвидност. Сега е по-различно, нашите банки са ликвидни и готови. Взимат се ограничения, уповавам се да е по-лесно “, разяснява Плевнелиев, сравнявайки икономическата рецесия в следствие от пандемията от ковид със международната финансова рецесия от преди повече от десетилетие.

Той разяснява и новината, че Гърция е определена от Microsoft за нов районен център, като по-думите му това решение се дължи най-много на „ братоубийствена и жестока борба за политическа власт “, поради която са били загърбени дълготрайните цели.

„ Microsoft не проведоха търг, в който да получават предложения от други страни. Гърция се модернизира извънредно бързо. Microsoft отидоха там, тъй като получиха контракт от държавното управление на страната за няколко милиарда евро. Гърция през днешния ден е доста по-напред, в сравнение с преди няколко години ”, уточни той.

 „ Преди 10 години експорта на България беше 20 милиарда лв. главно за страни като Турция и Русия. Днес износа ни е 60 милиарда лв., а главния ни пазар е Германия. Ние сме в вярната посока и се интегрираме в сърцето на Европейски Съюз. Ще ми се този развой да е по-бърз. Като държавен глава аз посетих 10 пъти германия. При всяко мое посещаване говорихме за заводи, заводи и заводи. Като държавен глава се гордея, че създадохме клъстъри, които осигуриха 165 хиляди работни места в България. Днес президента твърди, че държавното управление и основния прокурор са мутри и мафия, по какъв начин да дойдат стратегическите вложения? В Европейския парламент излизат депутати от крайната левица, които споделят, че България е върколак, смучещ еврофондове, а ние мълчим и не взимаме обикновени контрадействия, в това число от българските евродепутати, с цел да се защитим “, разяснява Плевнелиев.

По думите му президента Радев нарушава Конституцията.

„ Денонощно се ругатни страната от 4 години. Днес той нарушава Конституцията. Аз не съм го направил преди време. Държавният глава може да смъкна доверието си от всеки, само че няма право да желае оставки, да желае оставка на парламент, на основен прокурор или на министър-председател. Това е заложено в Конституцията. Това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. Ако може президентът във всеки едни миг, когато държавното управление не му угажда, да му изиска оставката, ние вървим към тирания ”, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР