Днес, 9 юли, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа решение

...
Днес, 9 юли, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа решение
Коментари Харесай

Стартира обществената поръчка за изграждането на Национална детска болница

Днес, 9 юли, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев подписа решение за разкриване на социална поръчка с предмет: „ Избор на реализатор за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница “. Крайният период за подаване на офертите е до 20.08.2019 година, 17.30 часа, в деловодството на здравното министерство. Отварянето на постъпилите оферти ще се състои на идващия ден – 21.08.2019 година в постройката на Министерство на здравеопазването.

Очакванията на Министерството на здравеопазването са през есента да бъде определен реализатор и да стартира действителното създаване на Националната многопрофилна детска болница. Срокът за осъществяването на публичната поръчка е до 42 календарни месеца от сключване на контракта с определения претендент.

Предвиденият оптимален финансов запас на възложителя за осъществяване на всички съставни елементи в публичната поръчка възлиза на 95 442 000 лева с Данък добавена стойност.

Припомняме, че заради значимостта и мащаба на плана при започване на месец юни т.г. Министерството на здравеопазването изпрати квалифицираните документи за публичната поръчка на Агенцията за публични поръчки /АОП/ за реализиране на прелиминарен надзор.

До поръчката се стигна след работата на две работни групи, в които беше включен оптимално необятен кръг от специалисти и експерти от всички области на медицината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР