Днес, 9 ноември 2017 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания

...
Днес, 9 ноември 2017 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания
Коментари Харесай

Предадоха на съд Божо Кравата

Днес, 9 ноември 2017 година Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Божидар Кузманов и деветима участници в ръководената от него проведена незаконна група за убийства, насила, заличаване на имущество, наркоразпространение и полова употреба, работила в регионите на Слънчев бряг, Несебър и Банско, оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Представените от обвиняването доказателства сочат, че Кузманов е наложил в групата методите на насила, изнудвания, нанасяне на телесни повреди и други силови дейности по отношение на лица, занимаващи се с комерсиална и таксиметрова активност в Слънчев бряг и Банско, за да заплащат месечни вноски на групата. По негова самодейност туроператори са били принуждавани да водят клиенти в заведенията, стопанисвани от компании на Данаил Петков и Николай Иванов. По предписание на Кузманов на 8 юни 2016 година в заведение „ 4 You “ в Слънчев бряг е погубен Александър Алексиев, осъществен е и опит за ликвидиране на Димитър Желязков.

Като причинител на покушението над Алексиев пред Специализирания углавен съд ще дава отговор Тодор Славов, а за опита за ликвидиране на Желязков - Радослав Димитров и Георги Иванчев. Обвинителния акт се основава както на събраните материални доказателства, по този начин и на заключенията на над 30 правосъдни експертизи и на показанията на 121 очевидци.

Повечето участници в групата бяха арестувани на 8 юни 2016 година след стрелбата в ресторант „ 4 You “. Тогава Кузманов се укри и бе разгласен за общодържавно търсене. Задържан бе на 19 октомври 2016 година, откакто се съобщи в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново. На 20 октомври 2016 година Специализираната прокуратура му повдигна обвиняване като началник на незаконната група. Предстои насрочване на правосъдно съвещание в Специализирания углавен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР