Днес, 5 май, е последният срок, в който трябва да

...
Днес, 5 май, е последният срок, в който трябва да
Коментари Харесай

Последен ден за деклариране на доходите

Днес, 5 май, е последният период, в който би трябвало да заявяваме приходите си от предходната година и да платим налога за довнасяне, в случай че имаме подобен. Най-предпочитани от данъкоплатците са авансово попълнените данъчни заявления, налични посредством личен идентификационен код, разяснява пред " Хоризонт " представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

" Полунощ е крайният вероятен период, в който могат да се заявяват приходите от 2020 година по електронен път с безплатния личен кодна Национална агенция за приходите или с електронен автограф. Но нашият съвет е да не се подава данъчна декларация директно преди среднощ, тъй като нещо се обърка. Времето за реакция ще е незадоволително ", разяснява той.

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили възнаграждения през 2020 година, даже и в случай че данъкът им е удържан в цялостен размер от платеца. Земеделските стопани и лицата, които през предходната година са получили приходи от наем, непринудено обезпечаване или обезпечаване, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина, също би трябвало да попълнят формуляра, написа БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР