Днес (5 декември) палят коледните светлини в Благоевград. Началото на

...
Днес (5 декември) палят коледните светлини в Благоевград. Началото на
Коментари Харесай

Палят коледните светлини в Благоевград

Днес (5 декември) палят коледните светлини в Благоевград. Началото на коледните празници е оповестено. Това е и най-очакваното събитие за дребните и освен – посрещането на Дядо Коледа на площад „ Георги Измирлиев “ в центъра на града.
Тази година слоганът на коледните и новогодишните празници е „ Да споделим положително, да споделим обич “, заяви зам.-кметът по културата и филантропичните действия Христина Шопова .
По думитеѝ Дядо Коледа ще дойде по ексцентричен метод и уредниците се надяват още веднъж на претъпкан площад, а съгражданите им да преживеят една незабравима вечер.
Заработват и коледните къщички, а на 11 декември откриват коледната работилница. Тя за първи път ще е в градската художествена изложба, не както до момента – във фоайето на общината.
За вечерта е очакван коледен концерт на „ Биг бенд “ – Благоевград.
За първи път на 12 декември общинският куклен спектакъл ще излезе с зрелище за бебета. Това не е правено до момента в Благоевград и уредниците с неспокойствие чакат резултатът от него.
Всяка вечер, сред 11 и 15 декември във фоайето на община Благоевград ще се описват приказки с чай и бисквитки за децата. „ Нашите последователи се усилват с всяка минала година, което ни демонстрира, че сме на прав път и това, което вършим, доближава директно до хората, тъй като създавайки тази детска аудитория, тя ни става почитател “, добави Христина Шопова.
Началото на приказките ще сложи Драматичен спектакъл „ Проф. Енчо Халачев “. На 12 декември футболистът Светослав Дяков – капитанът на „ Лудогорец “ ще чете приказка на най- дребните. На 13 декември е Васко Кръпката, на 14 декември - Общинският куклен спектакъл, а на 15 декември по традиция кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов ще прочете приказка.
На 12 декември общината посреща Мая Нешкова с нейния юбилеен концерт.
Вечерта на 14 декември е коледният концерт на децата от Центъра за личностно и креативно развиване в Благоевград.
„ Децата на Благоевград цяла година се готвят за тези концерти. Моят зов към всички е да ги уважат, да ги приветстват и да ги стимулират за по-добри изяви “, прикани зам.-кметът.
На 21 декември благоевградчани ще се насладят на нещо невиждано в града – концерт на ансамблите „ Пирин “ и „ Тракия “.
„ Ще им липсва техният трети брат – отбор „ Филип Кутев “. Който не е имал опцията да ги гледа на сцената на НДК, ще може да им се наслаждения в Благоевград. Те в действителност са невероятни “, уточни Христина Шопова.
„ На всички, които ще се насладят на празничните събития, поисквам да усетят желанието и любовта, с която сме сътворили тази стратегия “, сподели тя.
Изключително забавна културна стратегия е подготвила локалната администрация и за следващата година.
Важен акцент в нея е пролетният фестивал " Блус и джаз ", който ще се организира в края на февруари, началото на март. Очакванията са за доста забавни реализатори. „ Това е първият по рода си подобен фестивал, който съчетава джаз и блуз. Основната концепция на фестивала е, че джазът произлиза от блуса. Тоест, имат някаква последователност. В тези месеци нямаме толкоз доста събития, хората ги чакат с неспокойствие и залите са цялостни “, добави Шопова.
Подготвят шестото издание на театралния фестивал Тара-ра-бумбия “, който се наложи в годините като единствения сценичен фестивал, който дава сцена както на самостоятелните млади реализатори, по този начин и на класическите творби. „ Извървеният път през петте години възпита своя аудитория и феновете на театралното изкуство ще могат да се насладят на най-хубавото в България “, споделят уредниците.
Най-големият акцент в културната стратегия е фестивалът „ Франкофоли “, който още веднъж ще се организира юни месец.
В момента се водят договаряния със международно известни имена. „ Нямаме самообладание да обявим имената, стига да имаме тяхното 100%-ово удостоверение. Все още сме в договаряния, по тази причина не бих желала да задминавам събитията, с цел да не подлъжем меломаните “, изясни Христина Шопова и помоли за още малко самообладание.
Тя е безапелационна, че с трите му досегашни издания летвата е доста високо вдигната. Така че оттук-насетне може единствено да я надскочат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР