Днес, 3 ноември, служителите на Изпълнителна агенция Главна инспекцията

...
Днес, 3 ноември, служителите на Изпълнителна агенция  Главна инспекцията
Коментари Харесай

Днес Инспекцията по труда чества своя празник

Днес, 3 ноември, чиновниците на Изпълнителна организация „ Главна инспекцията по труда “ за 114-ти път означават своя професионален празник.

Това е една от най-старите институции в България , основана с декрет на княз Фердинанд през 1907 година, а първият български закон за сигурността и хигиената на труда е признат през 1917 година.

Вижте още:

Контролът по спазването му тогава е предоставен на Инспектората по труда към Министерството на земеделието и търговията. Като подобен съществува до 1951 година, когато е признат Кодексът на труда.

Днес ИА “ГИТ “ е към Министерството на труда и обществената политика. Чрез организацията се упражнява повсеместен надзор на трудовото законодателство във всички браншове и действия, както и профилиран надзор по спазването на Закона за здравословни и безвредни условия на труд, Закона за поощряване на заетостта и законодателството, обвързвано с осъществяването на държавната работа и правата и отговорностите на страните по служебното правно отношение.

Служителите също по този начин указват подпомагане на работодателите в напъните им да ползват трудовото законодателство.

 Честит празник на всички чиновници от ИА “ ГИТ “!

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР