Днес, 20 декември 2017 г., Специализираната прокуратура внесе в Специализирания

...
Днес, 20 декември 2017 г., Специализираната прокуратура внесе в Специализирания
Коментари Харесай

Изправят пред съда прокурора Захариев и останалите от бандата на Куката

Днес, 20 декември 2017 година, Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против осмината упрекнати за присъединяване в групата за рекет на Камен Балбузанов, оповестиха от спецпрокуратурата.

През юни 2017 година като участник в емблематичната група, както и за машинация, бе притеглен под наказателна отговорност и прокурорът от Окръжна прокуратура в града Димитър Захариев.

Ръководителят на групата и четирима от участниците бяха арестувани на 24 април 2017 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Те бяха упрекнати за присъединяване в ОПГ и за изнудване посредством закани и насила. Съдът наложи ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ на Камен Балбузанов и Ивайло Бировски и парични гаранции на Валентин Георгиев, Илиан Михайлов и Иван Стойчев. През юни 2017 година, дружно със Захариев, за присъединяване в групата бе арестуван и упрекнат и служителят в Главна дирекция „ Охрана “ към Министерство на правораздаването Мирослав Минков. Събрани бяха доказателства, че настоящият по това време прокурор е разпореждал на Минков да заплашва очевидци, които биха говорили против Балбузанов и другите арестувани. Съдът дефинира на Захариев „ Домашен арест “ поради влошено здраве.

Разследването на активността на незаконната група завърши в планувания от закона осеммесечен период. Това стана, макар, че през огромна част от времето делото се намираше в съда поради чести претенции за промени на ограниченията за неотклонение от страна на Балбузанов, Бировски и Захариев. Разгледани бяха общо 14 претенции по ограничения за неотклонение на първа и втора инстанция. Заседание по следващата молба за изменение на ограничения за неотклонение е планувано в СНС за 21 декември 2017 година

През осемте месеца на следствие Специализираната прокуратура от своя страна се произнесе по близо 40 молби на Димитър Захариев за овакантяване на дома му за присъединяване в правосъдни съвещания, разпити, медицински проучвания, лекуване на разнообразни болести. Повече от половината от тях не бяха почетени от наблюдаващия прокурор, прецизират още от пресцентъра на Специализираната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР