Днес, 16.09.2022 г., се проведе Общо събрание на административните ръководители

...
Днес, 16.09.2022 г., се проведе Общо събрание на административните ръководители
Коментари Харесай

Главният прокурор: Прокуратурата ще направи всичко възможно за намаляване на щетите от нарастващата престъпност

Днес, 16.09.2022 година, се организира Общо заседание на административните ръководители на Национална следствена работа и на апелативните и окръжни прокуратури в страната.

Основната тематика на съвещанието бе набелязване на ефикасни способи за противопоставяне на корупцията, проведената престъпност и трафика на мигранти. Внимание бе обърнато на битката с пазаруването на гласове и противодействието на закононарушенията против политическите права на жителите.

Сред обсъжданите тематики бяха и издадените от основния прокурор методически инструкции за следствие на тежки пътнотранспортни катастрофи. В рамките на Общото заседание на административните ръководители бяха набелязани насоки за превъзмогване отрицателните последствия от закриването на Апелативната профилирана и на Специализираната прокуратури.

Главният прокурор Иван Гешев откри съвещанието като съобщи, че обстановката с престъпността в страната е сериозна – равнищата на престъпност порастват към тези от 90-те години. Той уточни, че част от аргументите за това са справедливи – стопански, обществени и други Друга част са това, „ което някои назовават промени, а всъщност е законодателен волунтаризъм “.  Вече са налице отрицателни последствия от закриването на Специализираната прокуратура, уточни Иван Гешев и попита дали „ в последните 4-5 месеца някой е чул за „ осъществена “ проведена незаконна група за опиати? “.

„ Надявам се българската политическа класа да смъкна розовите очила и да види това, което виждат българските жители – този взрив на престъпността “, означи той.

Главният прокурор напомни, че след разпоредена от ВАП инспекция (след злополуката на Автомагистрала „ Струма “), за положението на пътната мрежа, е установено, че няма автомагистрала или първокачествен път, които да нямат големи проблеми.

Иван Гешев добави, че прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са като „ скачени съдове “ – в случай че Министерство на вътрешните работи не разкрият закононарушение, надлежно да подадат информация, няма по какъв начин да се развива наказателното произвеждане.

„ Сериозното увеличение на закононарушенията касае всеки един от нас. Трябва да създадем всичко допустимо в границите на личните си пълномощия да минимизираме вредите за българските жители “,заяви основният прокурор.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР