Днес, 03.06.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна

...
Днес, 03.06.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна
Коментари Харесай

СГП привлече 2 лица като обвиняеми след специализирана операция на ГДБОП

Днес, 03.06.2022 година, Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност  Б. Д. и П. С. за закононарушение по член 278а, алинея 1, прочие 1 във вр. с член 20, алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс и дефинира на всеки от тях мярка за неотклонение " парична гаранция “, оповестиха от Софийска градска прокуратура.

Досъдебното произвеждане е стартирано на 02.06.2022 година от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност “ - Министерство на вътрешните работи (ГДБОП) със съставянето на протокола за първо деяние по следствието и се води под управлението и надзора на СГП.  

Двамата обвинени са били арестувани при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП в миг на продажба на монети в град София. Чрез експертна информация е открито, че монетите са римски и византийски с висока научна и художествена стойност. В изискванията на необходимост са осъществени 12 бр. обиски и претърсвания на територията на Стара Загора, Пловдив, Харманли, Симеоновград и София. Намерени са още движимости и предмети с външни белези на културно-исторически полезности, които следва да бъдат изследвани, както и металотърсачи и други предмети.

След преценка на материалите, събрани в началния стадий на следствието, наблюдаващият прокурор е счел, че има задоволително доказателства за привличане на Б. Д. и П. С. като обвинени. На този стадий има обосновано съмнение за това, че двамата в съучастничество са предложили за отчуждаване културни полезности, които не са разпознати и регистрирани по съответния открит в закона ред. Разследването по случая продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР