Длъжностни лица в Турция съобщиха, че са издадени 113 заповеди

...
Длъжностни лица в Турция съобщиха, че са издадени 113 заповеди
Коментари Харесай

Стотици заповеди за арести в Турция на хора, участвали в строежа на падналите сгради

Длъжностни лица в Турция оповестиха, че са издадени 113 заповеди за арест във връзка със строителството на здания, рухнали при земетресението в понеделник.

Турската полиция към този момент е арестувала минимум 12 души, в това число строителни бизнесмени.

Междувременно безредиците в Южна Турция попречиха на някои места избавителните интервенции.

Броят на доказаните починали в Турция и Сирия набъбна до над 33 000.

Очакват се още арести, само че действието ще се преглежда от мнозина като опит да се отклони общата виновност за бедствието.

Години наред специалисти предупреждаваха, че доста нови здания в Турция не са безвредни заради ендемичната корупция и държавните политики.

Тези политики разрешиха по този начин наречените амнистии за реализатори, които се отклониха от строителните разпореждания, с цел да насърчат строителния взрив – в това число в региони, застрашени от трусове.

Хиляди здания се срутиха по време на земетресението, повдигайки въпроси дали въздействието на естественото злополучие се е влошило от човешки неточности.

С идните избори бъдещето на президента е сложено под въпрос, откакто прекара 20 години на власт. Ердоган призна дефекти в отговора на бедствието, само че по време на едно от визитите си в засегнатите региони, той наподобява упрекна ориста. „ Такива неща постоянно са се случвали “, сподели той. „ Това е част от проекта на ориста. “

На шестия ден след труса ситуацията става все по-отчайващо.

В събота немските спасители и австрийската войска стопираха издирвателните интервенции поради конфликти сред неназовани групи в провинция Хатай. Очаква се сигурността да се утежни, защото доставките на храна понижават, сподели един избавител.

„ Има възходяща експанзия сред фракциите в Турция “, сподели австрийският подполковник Пиер Кугелвайс. „ Шансовете за избавяне на живот нямат рационална връзка с риска за сигурността. “

Издирването на оживели е възобновено под отбраната на турската войска.

В Южна Турция и Северна Сирия милиони са без дом и температурите не престават да падат под нулата всяка нощ.

Организация на обединените нации предизвести, че повече от 800 000 души са без подобаваща храна, а нейната филантропична организация на място предизвестява, че окончателният брой на жертвите от земетресението евентуално ще се удвои.

В Сирия броят на жертвите към този момент възлиза на над 3500 – само че нови числа не са оповестени от петък.

Надеждата за намиране на доста повече оживели избледнява, макар някои невероятни спасявания.

Сред избавените от руините в събота бяха петчленно семейство в турската провинция Газиантеп и седемгодишно момиче в Хатай, които прекараха 132 часа под руините.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР