Джулиан Асанж бе арестуван в Лондон на 11-ти април. Малко

...
Джулиан Асанж бе арестуван в Лондон на 11-ти април. Малко
Коментари Харесай

Асанж може да получи до 180 години затвор

Джулиан Асанж бе задържан в Лондон на 11-ти април. Малко по-късно управляващите на Съединени американски щати го упрекнаха в сговор за навлизане в компютърната мрежа на Пентагона и приемане на достъп до секретна информация.

Днес към това обвиняване бяха добавени още 17 нови точки. Джулиан Асанж бе упрекнат в нелегално приемане и издание на информация, качването на която в интернет е заплашило националната сигурност на Съединени американски щати.

Максималната присъда за всяка една точка по обвиняванията е 10 години. Тоест сумарната присъда може да доближи 180 години . Разбира се, това ще стане, в случай че виновността на Асанж бъде потвърдена. Очаква се неговите юристи да пледират за нарушение свободата на словото и Първата корекция на американската конституция, която подсигурява това право.

Засега Асанж се намира в английския затвор заради нарушение на разпоредбите за освобождение под гаранция. През 2012 година Асанж трябваше да застане пред съда, който да го освободи след заплащането на гаранция в размер на 200 000 паунда. Асанж не застана пред съда и откри леговище в посолството на Еквадор в Лондон, където остана 7 години. Сега той излежава присъдата от 50 седмици затвор.

Британските управляващи дадоха документално заричане на посолството на Еквадор, че няма да екстрадират Асанж в Съединени американски щати. Но това могат да създадат управляващите на Швеция, които възобновиха делото за обезчестяване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР