Джовани Триа Новото коалиционно правителство на Италия няма намерение да

...
Джовани Триа Новото коалиционно правителство на Италия няма намерение да
Коментари Харесай

Новият италиански министър на икономиката обеща оставане в еврозоната и намаляване на дълга


Джовани Триа

Новото съдружно държавно управление на Италия няма желание да излиза от Еврозоната и възнамерява да се концентрира върху понижаване на външния дълг, съобщи в неделя министърът на стопанската система на Италия Джовани Триа.

В първото си изявление откогато пое поста, обещано за „ Кориере каузи сера “, Триа съобщи, че обединението желае да ускори икономическия напредък посредством вложения и структурни промени.

„ Нашата цел е да повишим растежа и заетостта. Но не планираме да възстановим растежа посредством дефицитни разноски “, съобщи Триа, допълвайки че ще показа новите стопански прогнози и държавни цели през септември.

„ Те ще бъдат изцяло свързани с задачите за продължение по пътя на понижаване на каузи на външния дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт “, съобщи той.

„ Позицията на държавното управление е ясна и единомислеща. Няма въпрос за излизане от еврото “, добави Триа.

„ Правителството е решено да предотврати по всевъзможен метод пазарни условия, които биха довели до излизане от еврото. Не единствено, че не желаем да излезем от него, ние ще действаме по метод, който ще обезпечи изискванията да не са даже покрай позиция, която може да провокира подозрение за нашето наличие в еврото “, приключи той в изявлението, представено от организация Фокус.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР