Джон Стайнбек (1902-1968) е роден в Салинас (Калифорния). Автор е

...
Джон Стайнбек (1902-1968) е роден в Салинас (Калифорния). Автор е
Коментари Харесай

Джон Стайнбек на българския книжен пазар с нови издания

Джон Стайнбек (1902-1968) е роден в Салинас (Калифорния). Автор е на повече от 25 романа. През 1962 година става лауреат на Нобеловата премия за литература. 
По мотив 120 години от рождението на огромния американски публицист, българско издателство взема решение да издаде част от книгите на Стайнбек с нова визия. Поредицата е с типичен дизайн и оформление на художника Иво Рафаилов .
„ Връзката на всеки един четец с творчеството на Стайнбек е доста персонална, доста интимна. Може би, това изяснява обстоятелството, че по отношение на неговите издания читателите постоянно са били доста сериозни през годините. Много пъти са ни укорявали, че тези издания не излизат с твърди корици, не добре завършени, което не рядко, ние издателите, подценяваме, само че се оказва, че това има значение. Така взехме решение по случай 120-тата годишнина да структурираме тази поредност от творби, които считаме за най-представителни, значими за неговата креативна галактика “, сподели в предаването „ Радиокафе “ Юлия Петкова, редактор на цялата поредност с произведения на Стайнбек .
На българския хартиен пазар, с нова визия, към този момент са издадени „ На изток от парадайса “ и „ За мишките и хората “ .
Подробности можете да чуете в звуковия файл. По обявата работи: Полина Начева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР