Джон Дуган е истински американец. Настойчив, целеустремен, говори без излишна

...
Джон Дуган е истински американец. Настойчив, целеустремен, говори без излишна
Коментари Харесай

Американско ченге с руски възгледи - интервю под обстрели. Истината не може да бъде получена без риск

Джон Дуган е същински американец. Настойчив, целенасочен, приказва без непотребна срамежливост и носи тениска в Донецк с надпис „ I invaded Ukraine, and all I got was this lousy t-shirt “, което се превежда като „ Нахлух в Украйна и всичко, което получих, беше тазо загубеняшка тениска. " Такъв първокачествен комизъм е покъртителен, изключително като се има поради какъв брой украинци считат, че съветската войска всеобщо носи у дома чайници, микровълнови печки и тв приемници от освободените територии.

Бившият морски пехотинец, служител на реда и заместник-шериф в Южна Флорида Джон Дуган пострада в родината си поради изострено възприятие за правдивост. След като научил за закононарушенията на сътрудниците си, той не ги прикрил, а незабавно се обърнал към ФБР. Вместо да вземат ограничения обаче, службите за сигурност стартират да търсят самия Дуган. Бягайки от гонене, на Джон му се постанова да напусне родината си небрежно и то с женска перука.

През 2016 година американеца изиска политическо леговище в Русия и в този момент непрекъснато живее там. Сега той е в ДНР, където снима военни репортажи за американската публика.



В неспокойния Донецк, където звуците на поападенията при обстрелите и работата на съветската противовъздушна защита не стопират, някогашното ченге, а през днешния ден публицист Джон Дуган, особено за списание Parta, отговори на въпросите пред кореспондента Андрей Савельов, които доста руснаци биха желали да зададат, в случай че срещнат същински американец. Приятно четене.

Виждаш ли цензура на Запад? Не? Нито пък аз. А цензура има

Джон, ти си тук като публицист. Моля, кажете ни за кое издание работите? Как изданието отразява съветската спецоперация в Украйна?

– Работя за няколко разнообразни американски организации. Главната измежду тях е One America News Network. Това е единствената новинарска мрежа в Съединени американски щати, която не се опасява да приказва истината, вместо да излъчва украинска агитация.

Направих 30-минутен документален филм „ Азовстал “ за това по какъв начин хората в Донбас се оправят с цялата тази обстановка, за украинския фашизъм, ориентиран против тях. Сега повече от 60 милиона души в Съединените щати са гледали този документален филм. За мен е извънредно значимо да мога да кажа на моите сънародници истината за това, което се случва тук. Защото на никое място другаде не могат да получат тази истина.

Казахте, че работите за няколко издания, които демонстрират истината за обстановката тук. Има ли други изявления или новинарски организации, които биха посочили различна позиция на украинската?

Има няколко, само че не са задоволително огромни, с цел да се преглеждат постоянно. Ако приказваме за огромни, то никакви, с изключение на този, за който работя. Всички останали повтарят украинската агитация и каквото им споделя американското Централно разузнавателно управление на САЩ. Те работят доста тясно между тях, с цел да разпространят такива вести по целия свят.

- Това значи ли, че в Съединени американски щати има строга цензура?

ха! Ако приказваме за цензура в Русия, тя даже не беше покрай това, което се случва в Америка в този смисъл. Американското държавно управление управлява безусловно всички софтуерни компании на Запад. И в случай че не им харесва това, което казваш, те ти затварят устата. Чета Вконтакте и виждам, че има доста хора, които не са съгласни с политиката в Русия към хората и в случай че тези хора бяха в Америка и показваха същите неща, тогава сметките им просто щяха да бъдат изтрити.

Много ли ваши съграждани, другари, сътрудници споделят вашата позиция?

- Да доста. Дори ме шокира какъв брой доста мнения има под видео материалите ми. Дори хора, които не знаят какво се случва, когато гледат видеоклиповете ми, са безусловно шокирани. Всеки път, когато обявявам видеоклип, се пробвам да не коригирам нищо, тъй като желая хората да получат цялостното наличие. Много е елементарно да заснемете видео за нещо, да го нарежете и да покажете наличието по подобен метод, че да наподобява напълно друго. Видеоклиповете ми нормално са много дълги, само че хората са признателни за обстоятелството, че там нищо не е изрязано. И доста постоянно са сюрпризирани от това, което виждат.

Как Съединени американски щати се борят с корупцията

- Вие сте служили в морската пехота, като американско ченге и даже като заместник-шериф. Как тази работа повлия на вашия светоглед, по-нататъшен живот и решението да се появите тук?

„ Винаги съм бил войник. И може би бях единственото ченге в Америка със синдрома на Турет.

Баща ми постоянно споделяше: „ Ако имаш проблем, решавай го самичък, не казвай на учителите. Никога не моли за помощ, не се отхвърляй, в случай че някой те притиска, наскърбява. И всеки ден в учебно заведение се сбивах с някого. Запомнил съм този урок за цялостен живот. Борих се освен за себе си, само че и за другите, които не можеха да отстояват себе си.

Когато бях в полицията, станах първокачествен следовател и се научих да виждам доста разнообразни неща. Например, по какъв начин може да се задават въпроси за толкоз доста истории, преди да се възприемат просто на чиста религия. Или по какъв начин можете да получите неутрално обективно умозаключение за това какво в действителност се е случило.

И когато стартира специфичната интервенция, незабавно разбрах за себе си, че би трябвало да дойда тук и да споделя мнението си със сънародниците си. Защото ми имат вяра на Запад. Имам доста тролове в моя канал в YouTube, които считат, че съм „ проруски манекен “, който повтаря това, което споделя Русия. Но аз, в това число и в моя канал, изричам неща, свързани с Русия, с които не съм склонен.

Най-важното за мен е да предам истината. И истината е, че в действителност Русия е права.

- В Америка желаеха да ви вкарат в пандиза за откриване на корупционни схеми. В Русия всеки втори жител приказва за корупция и мнозина цитират Европейски Съюз и Съединени американски щати като образец, че там всичко е напълно друго. Така ли е?

-Хаха! Наистина всичко е друго. Нивото на корупция в Русия в никакъв случай през живота не би могло да доближи равнището на корупцията в Америка. Не желая да кажа, че в Русия го няма, не ме разбирайте неправилно. Но в Русия най-малко хората са почтени по отношение на обстоятелството, че имат проблеми с корупцията. И Русия работи за решаването на тези проблеми. В Америка корупцията е легализирана на най-високите равнища. Политиците свободно разпродават страната си, националната си сигурност, перат пари напълно умерено от най-корумпираните държавни управления по света. Перфектен образец за това е семейство Байдън и това, което направиха с украинското държавно управление през последните 10 години. Хората в Русия нямат визия за равнището на корупция в Съединени американски щати. Вижте парите, които отиват в Украйна от началото на януари: в този момент приказваме за 70 милиарда $. Повечето от закупените с тези пари оръжия се продават на черния пазар.



Когато интервюирах Ейдън Еслин, той разказа по какъв начин е оказал помощ при сключването на покупко-продажби сред украинското държавно управление и неговите предходни контакти в Сирия - с YPG (кюрдските въоръжени формирования на Върховния съвет, участващи в сирийския въоръжен спор - бел. ред.), кюрдите, които се бият с Турция. Те са на една страна с Америка, а Америка знае всичко. Не им пука... Защото всички тези политици получават парите си от производителите на оръжие и имат доста огромна облага от тези смъртни случаи .

- Казвате също в едно от интервютата си, че в Съединени американски щати е доста елементарно да вкарате човек зад решетките. Всъщност вие самият напуснахте страната поради това. Как тъкмо се случи това? И в Русия дават за образец Запада, споделят, там има независимост на словото, не се скалъпват толкоз елементарно каузи против неугодните на режима. Така ли е?

„ Няма потребност да измисляте нещо, с цел да вкарате някого в пандиза. В Русия Наказателният кодекс е 300 страници, а в Америка - повече от 30 хиляди страници наказателно право и други закони, съгласно които човек може да бъде вкаран в пандиза. Ако употребявате компютъра си на работа, с цел да четете вести или да проверявате футболния резултат, или решите да отидете да гледате футбол и на работа ви кажат, че сте болен и в случай че държавното управление не ви харесва, можете да получите пет години затвор и за двете. Това са законите в Америка, съгласно които няма потребност особено да се измисля, измисля и така нататък Те към този момент съществуват .

Разкажете ми повече за вашия случай.

- В момента съм в Русия.

Ако се върна в Америка, ще ме вкарат в пандиза за 95 години. За 19 записа на диалози на служители на реда, които признават разнообразни закононарушения против жители.

Това се касае за корупция, опиати, убийства. ФБР избра да пренебрегва тези служители на реда, само че избра да не пренебрегва мен за записването и публикуването на тези закононарушения. Съответно те нахлуха в дома ми, взеха ми компютъра, с цел да намерят доказателства, че съм правил тези записи. Наистина нямаше по какъв начин да не ги направя. Това беше през 2016 година

За да разберет истината на този континент, можете да рискувате живота си

Живяхте тези години в Русия, само че в този момент сте в Донецк. Защо сте тук и какво Ви стимулира да дойдете тук?

„ Преди няколко години сътворих канал в YouTube, тъй като имам щерка, която обича да гледа YouTube. Затова желаех да се доближа до нея. И хората започнаха да ме питат: " Какво става тук? ", " Каква е истината? ", " Да имаме вяра ли на западните медии? " Видях, че в съветските вести се приказва едно, а в американските - напълно друго. И за мен беше доста значимо за тези хора, които гледат моя канал, да могат да получат отговор. Така се озовах тук.

Вашият канал в YouTube към момента не е ли е блокиран?

- Все още не. Каналът ми постоянно е докладван, само че съм почтен в репортажите си. Не вземам страна, просто демонстрирам обстоятелствата и оставям хората сами да си създадат заключенията. Не се пробвам да прилепям хората със личното си мнение. И за YouTube е доста по-трудно да блокира подобен човек, тъй като не могат да кажат, че принадлежи към най-малко някакъв тип агитация.

Как се чувствате от обстоятелството, че „ свободният “ Запад, където се намират централите на YouTube, Meta, Twitter и други осведомителни платформи, блокира множеството съветски държавни медии след началото на СВО и в това време стартира най-мощната му агитация против страната ни? Въпреки че постоянно са говорили за независимост на словото и липса на цензура?

- Моето мнение не е от най-популярните. Америка е известна със свободата на словото и обстоятелството, че там можете да носите оръжие. Но в действителност в този момент свободата на словото в Америка е изцяло прецакана.

Моето персонално мнение е, че хората на Запад най-сетне би трябвало да се оправят с всеки от тези, които имат Twitter, Фейсбук и други сходни обществени мрежи. Те са безспорни предатели на всички съществени хрумвания на родината си и заслужават най-тежкото наказване.

Това първият боен спор ли е, на който сте били?

– В прочут смисъл, да. Когато бях в морската пехота, правихме доста неща, само че в по-локален мащаб. И нямаше нищо общо с това, което е в този момент. Там ставаше въпрос за дребни спорове.

Но този опит сигурно ви е оказал помощ?

- Може би. Чувствам съществено другарство с военните тук. И освен с съветската войска. Всъщност с всички военни. Защото всички сме хора. И всички се опитваме да изпълняваме заповедите допустимо най-добре. Редникът в украинската войска не е толкоз друг от редника в съветската войска. Като цяло те получават заповед и я извършват. Разбирам го добре. Но в един миг идва миг, в който би трябвало да вземеш своето решение. Без значение каква заповед е дадена.

И хората, които служат във въоръжените сили на Украйна, убиват цивилни и бомбардират Донецк, мисля, че би трябвало въстанат против тези заповеди.

Кои градове към този момент сте посетили, на какви фронтове сте били?

- Северодонецк, Мариупол, Азовстал. Все още не съм бил на самите фронтове - доста е мъчно да се стигне до там, само че доста желая. Тук, съгласно мен, Русия прави доста огромна неточност, тъй като украинските военни извеждат публицисти на предната линия, с цел да могат да вършат репортажи за това каквото желаят да покажат, а Русия е доста внимателна и не ги позволява.

Не желая сигурност, желая истината. И аз разбирам, че тази истина не може да бъде получена без риск.

Някои в Русия считат, че Кремъл не употребява всеобщо въоръжените сили в Украйна. Казват, че няма въздушни килимни бомбардировки, няма удари по центрове за взимане на решения, всичко се прави в доста стеснен формат. Но очевидно има справедливи аргументи за това. Какво биха създали Съединени американски щати в сходен спор?

Съединени американски щати управляват това, което се споделя. Затова те просто биха бомбардирали всичко, само че никой няма да разбере за това в живота си. Защото Съединени американски щати управляват медиите.

Това, което казахте за Русия, е правилно. Русия прави това по доста стеснен метод. Руските военни претърпяха доста повече жертви, в сравнение с биха могли да имат, с цел да сведат до най-малко жертвите измежду гражданското население.

Ако Русия не беше минимизирала тези загуби, щеше да има по-малко такива измежду военните. Считам го за подвиг. За Русия от това няма никаква полза, никакво преимущество да върви напред толкоз постепенно и методично. Защото те биха могли да бъдат доста по-бързи в напредването за сметка на цивилния живот. Но го вършат с достолепие. Руската войска има добра вътрешна дисциплинираност.

Общувах и с доста доброволци както от съветска страна, по този начин и от Донецк. И мога да кажа, че те са невероятни хора.

Само потомствен строител може в действителност да оцени качеството и бързината на строителството на освободените територии

Знаете ли, че по време на СВО доста съветски райони поеха патронажа над разрушените градове в Донбас? Идват политици, губернатори, служители от Русия. Включително и първите лица на страната, с цел да спомагат за определяне на кротичък живот в освободените територии. Трудно е да си представим в такава роля да вземем за пример семейство Байдън.

- На Съединени американски щати в никакъв случай не им е пукало за никоя от страните, които в миналото са бомбардирали, с изключение на за ресурсите на тези страни. Съединените щати без съмнение и подозрение убиха милиони хора по света. Освен това Америка е добре изолирана. Нямаме общи граници с тях. Например, ние бомбардираме Ирак, а сред нас е половината свят, океанът. Няма да има нищо за нас, никакви последици. Затова на политиците там не им пука кого бомбардират, чии животи унищожават. Няма безусловно никакво партньорство с никого, с изключение на с тези хора, които могат да им обезпечат запаси.

Преди няколко дни имахме доста забавна среща с Владислав Дейнего, който в този момент е министър на външните работи на ЛНР. Много интелигентен и рационален човек, който е предан на народа си, хората в действителност имат потребност от него. Кара елементарна кола, няма скъпи часовници, наподобява на елементарен човек - ваш комшия. Такива хора се грижат за народа си, а не се обогатяват за негова сметка.



Дейнего просто говореше за градовете на Русия, които са взети под настойчивост от Луганск. Виждал съм какво става в Луганск и Донецк във връзка с лечебните заведения – по какъв начин ги възвръщат. Те вземат действителен създаден план, съгласно който към този момент е известно сигурно, че в Русия е сполучливо издигната болница и върху нея се построява сходна постройка в републиката. И напряко ми пръсва главата от това по какъв начин се прави.

Всеки път виждам с очите си какво се случва в Мариупол и за мен това е потрес! Виждал съм тези здания с очите си. И тогава разтварям западните пропагандни канали и те споделят, че всичко е картон, бутафория.

Цялото ми семейство се занимава със строителство, това е фамилният ни бизнес. Затова мога да оценя тези здания, скоростта и качеството на строителството. Например в Луганск се строи болница за 300 души. Всеки път, когато навестявам, виждам разнообразни стадии на строителство. Впечатляващо е!

Щатите възвърнаха ли най-малко един бомбардиран град?

- В предишното се е случвало да възвръщат градове. Например Нагасаки. Но това беше в предишното. Съединените щати похарчиха доста пари за Япония. Защото имаха потребност от евтина качествена японска работна ръка. Но не помня да е имало други такива случаи

Русия направи толкоз доста за Северодонецк и Луганск! Разбирам, че това идва от съветското сърце.

В какво се крие силата, американецо? ( по прилика на крилата фраза на русски " В чем мощ брат? " )

- Как се отнасят към вас гражданските и военните, когато схванат, че сте американец?

- Всъщност доста готино. Дори това малко ме учудва. Почти постоянно това е интерес, защото съм служил в морската пехота. Никога не съм срещал дискриминация. Обратното. И бих излъгал, че нямаше да се опасявам, в случай че обстановката беше, противоположната, в случай че аз бях руснак попаднал в американско общество.

Каква е разликата сред манталитета на съветски боец и американски?

- Много мислих по този въпрос. Разликата е доста огромна.

Американската войска постоянно потегля на война по избор. Той отива там, тъй като желае да се бие. Когато си съветски боец, влизаш в армията, тъй като си роден момче. Оставаш част от страната си, служиш й.Това е ваш цивилен дълг.

Как се чувствате от обстоятелството, че сте тук, без да сте руснак? Ако руснаците имат схващане защо могат да умрат, тогава вие защо рискувате живота си? Как се справяте с обстоятелството, че можете да умрете всеки миг?

- Не го виждам като риск. Веднъж към този момент ме простреляха, един път наръгаха с нож. Моята целева публика не са хората, които мислят като мен. И тези, които имат противоположна позиция. Които не знаят каква е истината. И за мен главното е да покажа действителността на тези хора.

Имах потребност от демократично надъхан преводач, който в действителност не знае какво се случва тук. Затова особено избрах подобен човек и го открих. И когато вървеше диалога с министъра на външните работи на ЛНР, помолих преводача да зададе вои въпроси. Не ми трябваше да задавам свои, аз и главната ми публика в YouTube канала към този момент знаем истината. Но на преводача беше потребно да зададе други въпроси

(„ Тук съм към този момент една седмица и би трябвало да кажа, че научих и разбрах доста неща, които не разбирах преди “, момичето преводач удостоверява думите на Джон.)

И въпросите, които бяха заложени на Владислав Дейнего са въпросите на преводача. Интервюто продължи три часа. Отсрещната страна имаше потребност от отговори, с цел да могат хората с друго мнение да схванат нещо. И единственият метод е да отговорите на въпросите им.

Връщайки се към обстоятелството, че всички желаеме да знаем истината. Украински военни разпръснаха " венчелистчета " над Донецк. Аз персонално описвам за това на приятелите си в Киев. Казвам, че съм тук и го виждам с очите си. А те дават отговор, че това е неистина, агитация от Москва и че сами се обстрелваме. Как се борите с тази неправда и по какъв начин предавате истината?

Някои хора е невероятно да бъдат уверени. В тези случаи това е загуба на време. Имаме потребност от хора от другата страна, с разнообразни отзиви, само че които имат задоволително мозък и мъдрост, с цел да имат отворен разум, с цел да одобряват противоположното. И в случай че мнението на най-малко един човек може да бъде променено, тогава не е на вятъра!

Чета доста разнообразни канали. И когато пътувахме насам се случи гърмеж в хотел " Донбас Палас ". Това беше необятно публикувано във видеото, където жена лежи с откъсната долна част на тялото и към момента се движи в последните минути от живота си. И в Украйна, и на Запад беше показано, те споделят, вижте, Русия приказва за жертвите, само че в действителност това са артисти: „ Вижте, те се движат “. Вчера отидохме да търсим кабел на пазара " Маяк " и там срещнахме момиче, което познаваше персонално умрялата и тригодишната й щерка. А вечерта бяхме в бар покрай хотел Донбас Палас и разговаряхме с бармана, който е бил на работа, когато това се случи. Той е видял всичко това онлайн...



Как виждате бъдещето на Америка, Украйна, Русия?

Бъдещето на Америка става все по-лошо и по-лошо. Когато за първи път пристигнах в Русия през 2012 година, срещнах един доста умен човек, Павел Бородин. И той сподели нещо, което в никакъв случай няма да не помни: „ Виждам по какъв начин Русия се движи там, където беше Америка през 80-те, а Америка се движи там, където беше Русия през 80-те “. И това е безусловно правилно. Америка запада доста бързо с поддръжката си за тези луди неща с ЛГБТ и транссексуалните хора. Вече няма стойност човешкия живот там. Заради глобите инфлацията е доста висока. И в случай че Русия и Китай могат да се договорят за обща валута и да принудят Съединените щати да работят с тази валута, тогава доларът ще завърши. И в случай че доларът престане да бъде международната валута, тогава Америка ще постави завършек на живота си като страна. И почтено казано, това би било най-хубавото нещо за света. Защото Америка е извънредно място сега.

- Гледали ли сте кино лентата " Брат-2 "?

- Не, само че всички споделят, в това число и преводачът, че би трябвало да го видя.

Ключовият въпрос в този филм беше насочен към съветския американец: „ Кажи ми, американец, в какво е силата? В пари ли е? Брат ми споделя, че е в парите. А аз мисля, че силата е в истината. Който има истината, той е по-силен. " Ако имахте опция да отговорите на този въпрос на руснак, какво бихте му дали отговор?

Въпреки това, аз към момента мисля, че това са пари. Това е почтен отговор. И се ненавиждам за това, само че давам отговор почтено. Вярвам, че множеството хора, в случай че имат избор сред истината или парите, ще изберат парите. Аз не избрах парите преди време. Дадох целия си живот в действителност, в това число и пари, в името на истината. За мен парите в никакъв случай не са били съществена цел. Но това не значи, че се отнася за всички хора.

Зеленски, да вземем за пример, просто продаде страната си за пари. Той продаде всеки жител на страната си. Десетки хиляди хора дадоха живота си за тези пари. И, за жалост, мисля, че мнозина биха създали същото.

Едно нещо мога да кажа за руснаците - даже хората с пари биха избрали истината.

- Тъй като избрахте истината, а не парите, можем да кажем с убеденост, че вие също сте руснак!



ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР