Джоан Роулинг, авторката на любимия на мнозина роман "Хари Потър",

...
Джоан Роулинг, авторката на любимия на мнозина роман "Хари Потър",
Коментари Харесай

Джоан Роулинг дари 1 милион британски лири за борба с коронавируса

Джоан Роулинг, авторката на обичания на мнозина разказ "Хари Потър ", подари 1 милион английски лири (1,25 милиона долара) за битка с ковид, заяви Контактмюзик.

Средствата писателката желае да бъдат разпределени в помощ на жертви на домашно принуждение и бездомници по време на пандемията от ковид, съобщи Ройтерс. Британската писателка сподели, че парите ще бъдат разграничени сред благотворителните организации "Крайзис " и "Рефюдж ". "Както постоянно в рецесия от този вид бедните и най-уязвимите са най-тежко наранени ", написа тя в "Туитър ". Дарението е направено месец откакто 54-годишната Джоан Роулинг - която е омъжена за доктор - показа, че се е възстановила след двуседмично заболяване, което подозира, че е било COVID-19, предава Българска телеграфна агенция.

Майката на Хари Потър: Страдам от клаустрофобия

Британска музикална ранглиста пък оглави благотворителен шлагер за подкрепяне на битката против COVID-19

Звездна кавър версия на парчето "Times Like These " на група "Фу Файтърс " оглави английската ранглиста за сингъли след оспорвана борба за първото място, оповестява Би Би Си, цитирайки уеб страницата на формалната компания, която следи продажбите и сформира чартовете.

Благотворителният сингъл с присъединяване на музикални звезди като Дуа Липа, Крис Мартин, Джес Глин, "Бифи Клайро ", Рита Ора, Йънгблъд, Мейбъл, изпревари с едвам 3000 продадени копия повече парчето "Blinding Lights " на артиста Уикенд. Кавър версията на "Times Like These " измести от върха в чарта различен благотворителен сингъл - "You'll Never Walk Alone " на артиста Майкъл Бол и ветерана полковник Том Мур, който при новата класификация заема 21-ва позиция.

Средствата от продажбите на благотворителния кавър "Times Like These " ще бъдат разпределени сред организациите Children In Need и Comic Relief, с цел да подкрепят наранени от пандемията от ковид.Челната тройка в английската ранглиста за сингъли се добавя от Сейнт Джон с "Roses ". В английската ранглиста за албуми певицата Дуа Липа отбелязва трета непоследователна седмица на върха с тавата "Future Nostalgia ", следвана от Луис Капалди с "Divinely Uninspired To A Hellish Extent " и Джери Синамон с песента "The Bonny ".

Книга за Хари Потър бе продадена на цена 28,5 хиляди пъти по-висока от коричната

Дарения за най-високата кула в света

Дубай ще освети най-високата кула в света, с цел да отрази всяко подаяние в поддръжка на най-засегнатите от ковид общности в Обединените арабски емирства, съобщи Франс прес.

Бурдж Халифа, която се издига на 828 метра, ще бъде превърната в "най-високата в света кутия за дарения ", като част от акция за обезпечаване на 10 милиона порции храна за хора с ниски приходи. Призивът е насочен в месеца на постите в мюсюлманския свят - Рамазан, време за самоанализ, молитва и щедрост. За всяко подаяние от 10 дирхама (2,7 долара) една от 1,2 милиона ЛЕД светлини на постройката ще светва, по този начин всяка светлинка ще съставлява една порция храна.По-малко от 24 часа от началото на апела, броячът на уеб страницата на самодейността сочеше, че са дарени над 176 000 порции.Кулата постоянно е включвана в акции за взаимност със страни, наранени от рецесия - с Австралия, когато бушуваха пожарите в страната, с Китай и Италия, когато бяха ударени тежко от ковид, разяснява организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР