Джо Байдън заяви, че Съединените щати са готови отново да

...
Джо Байдън заяви, че Съединените щати са готови отново да
Коментари Харесай

Байдън каза за Америка, Брекзит и екипа си

Джо Байдън съобщи, че Съединените щати са подготвени още веднъж да бъдат световен водач, оповестиха международните организации.

Новоизбраният президент показа на брифинг в своя град Уилмингтън, щата Делауер, дипломатическия екип и екипа по националната сигурност в бъдещото държавно управление.

„ Искам да ви кажа, че Америка се завърна, мултилатерализмът се завърна, дипломацията се завърна “, сподели на собствен ред определената от Байдън за непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд.

Избраната за вицепрезидент Камала Харис предизвести, че задачата ще бъде сложна. " Трябва да прегрупираме и подновим съюзите на Америка, да изградим още веднъж и укрепим институциите на националната сигурност и външната политика, които подсигуряват нашата сигурност и пазят националните ни ползи “, сподели тя.

Байдън напомни решимостта си да се бори против климатичните промени, представяйки бъдещия си специфичен делегат в този сектор Джон Кери. „ Не недооценявам и за секунда обстоятелството какъв брой ще е мъчно да спазя смелите задължения, които поех в битката против климатичните промени. Но в същото време никой не би трябвало да подценява и за секунда решимостта ми да го направя “, сподели той.

Байдън съобщи пред публицисти, че не желае да види охранявана граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия, заяви Скай нюз.

В речта си в Уилмингтън Байдън сподели, че е разискал въпроса с Борис Джонсън и други европeйски водачи. По-рано Байдън се бе намесил в разногласията към границата с предизвестие, че нарушение на Споразумението от Разпети петък заплашва вероятността за реализиране на бъдеща комерсиална договорка сред Съединените щати и Обединеното кралство. Тогава Байдън уточни, че Америка не може да разреши Споразумението от Разпети петък, довело до определяне на мира в Северна Ирландия, да стане жертва на Брекзит.

Байдън означи, че още не е получил постоянните отчети на разузнаването, само че те са му били препоръчани. Така наричаният „ президентски дневен брифинг “ съставлява сводка от секретни отчети на разузнаването, изготвяна всеки ден за запознаване  на американския водач с последните закани за сигурността по света. Това, отбелязва Скай нюз, се приема като следващ знак, че Доналд Тръмп евентуално ще се откаже да оспорва предаването на властта в Белия дом.

Кои са оповестените до момента от Байдън нови имена в неговия екип

Сред оповестените са членове на дипломатическия екип и екипа по националната сигурност в бъдещото държавно управление, с който ще работи.

Бъдещият държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че никоя страна не може да реши сама международните проблеми и за задачата е належащо интернационално съдействие.

Блинкен, който е одобряван от Израел, има дълъг опит както на държавната работа, по този начин и като консултант на политически водачи от Демократическата партия, най-много на Байдън. По време на президентството на Клинтън той е бил създател на речи и чиновник на Съвета за национална сигурност. А при Джордж Буш- старши - шеф на личния състав на Комисията по външни връзки на Сената (2002-2008 г.).

Байдън напомни решимостта си да се бори против климатичните промени, представяйки бъдещия си специфичен делегат в този сектор Джон Кери, който беше държавен секретар по време на втория мандат на Барак Обама. Кери беше един от водещите архитекти на Парижкото съглашение за климата, от което президентът Доналд Тръмп се отдръпна.

" Не недооценявам и за секунда обстоятелството какъв брой ще е мъчно да спазя смелите задължения, които поех в битката против климатичните промени. Но в същото време никой не би трябвало да подценява и за секунда решимостта ми да го направя ", сподели 76-годишният Кери - 2 години по-млад от Байдън.

Той към този момент даде обещание, че още в първия ден на своя мандат, на 20 януари 2021 година, ще се върне към съглашението за климата, от което Тръмп извади Съединени американски щати.

За шеф на Националното разузнаване пък е номинирана жена - Аврил Хейнс. Тя става първата дама, която заема този пост.

" Избрах професионалист  - гневен покровител на това да се споделя истината ", съобщи спечелилият изборите представител на Демократите.

За министър на вътрешната сигурност Байдън номинира Алехандро Майоркас.

Избраният за президент съобщи, че това е " една от най-трудните позиции в държавното управление " и Майоркас ще изиграе доста значима роля в оправянето с " нашата нефункционираща имиграционна система ".

Джейк Съливан пък беше номиниран за консултант по националната сигурност на Белия дом. Байдън поздрави " един от моите доверени съветници " в предизборната акция.

" Искам да ви кажа, че Америка се завърна, мултилатерализмът се завърна, дипломацията се завърна ", съобщи на собствен ред определената от Байдън за непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд.

Избраната за вицепрезидент Камала Харис предизвести, че задачата ще бъде сложна.

" Трябва да прегрупираме и подновим съюзите на Америка, да изградим още веднъж и укрепим институциите на националната сигурност и външната политика, които подсигуряват нашата сигурност и пазят националните ни ползи ", сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР