Джо Байдън застана в металургичен завод в Пенсилвания на няколко

...
Джо Байдън застана в металургичен завод в Пенсилвания на няколко
Коментари Харесай

Байдън еволюира към либерален популизъм, за да го използва срещу Тръмп

Джо Байдън застана в металургичен цех в Пенсилвания на няколко километра от вкъщи, където е прекарал детството си, и даде обещание президентското му ръководство да бъде дефинирано от широкообхватна икономическа стратегия, каквато американците не са виждали от Голямата меланхолия и индустриалната готовност за Втората международна война насам.

Вероятният претендент на демократите за президент даде обещание, че тази стратегия ще е отговор освен на провокираната от пандемията криза, а и на епохи расизъм и систематични неравенства с " една нова американска стопанска система ", която " най-сетне е на висотата на думите и полезностите от основополагащите документи на тази нация, че всички сме основани равни ".

Това беше неочакван апел от страна на Байдън, 77-годишен представител на върхушката, който е по-известен като отстъпчив договарящ, в сравнение с като предвидлив модернизатор. Той обаче ясно акцентира желанието му да ревизира до каква степен се простира демократичният популизъм с опита си да сътвори коалиция, която може да победи президента Доналд Тръмп през ноември.

Тръмп и републиканските му съдружници настояват, че позиционирането на Байдън, изключително работата му с прогресисти, потвърждава, че той е заложник на радикалното ляво крило в партията си. Обратно, деятели, които поддържаха Бърни Сандърс или Елизабет Уорън в първичните избори на демократите, реагират насърчено, въпреки и внимателно, на способността на Байдън да извърши детайли от стратегиите им, като в същото време признават, че проектите му по въпроси като битката с климатичните промени и наказателното правосъдие към момента са надалеч от техните идеали.

Вътрешното обграждане на Байдън упорства, че методът му през 2020 година е същият като при влизането му в Сената през 1972 година: Да посрещне момента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР