Джип се заби в първия вагон на бързия влак от

...
Джип се заби в първия вагон на бързия влак от
Коментари Харесай

Джип се заби в бързия влак

Джип се заби в първия вагон на бързия трен от Варна за София, само че по знамение жестокият конфликт не е взел жертви. Причината за злополуката е, че водачът не се съобразил с включената сигнализация на жп прелеза сред гарите Левски и Пордим.  Това оповестиха от БДЖ и Национална компания " Железопътна инфраструктура ".

Сигналът за злополуката е подаден в 12.05 часа. Докато влакът прекосявал през прелеза, който е бил с постоянно задействана автоматизирана звукова и светлинна сигнализация, водачът на джипа решил да премине и се блъснал в първия вагон. Вследствие на удара вагонът е дерайлирал с втората талига. 

Няма потърпевши пасажери и личен състав от влака. Към момента няма информация за положението на виновника за тежкия случай.

В момента на място се правят огледи и следствени дейности, а влакът престоява на спирка Каменец. Създава се организация за транспорт на пасажерите с друга комбинация. Във влака са пътували 105 души. Тъй като секторът е двупътен, няма да има спиране на придвижването на други влакове. Аварийни екипи на НКЖИ са на място.

БДЖ приканва водачите на пътни транспортни средства да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата. Всяко неспазване на Закона за придвижване по пътищата и прекосяване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на трен към прелеза, е риск за живота на водачите на транспортните средства и техните спътници.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР