Джинджифилът е сред най-старите растения, познати на човечеството. Първите данни

...
Джинджифилът е сред най-старите растения, познати на човечеството. Първите данни
Коментари Харесай

Джинджифил - какви са вредите от неправилното му използване

Джинджифилът е измежду най-старите растения, познати на човечеството. Първите данни за използването му в кулинарията и медицината датират отпреди 5000 години. В някои азиатски страни даже се употребява в изработката на доста медикаменти, с помощта на лечебните свойства, които има. В момента е едно от най-често употребяваните растения по целия свят. Като едно от най-балансираните и най-необходимите растения джинджифилът се употребява в античната здравна система на Индия - аюрведа. За потребните свойства на джинджифила се загатва много постоянно в източната медицина, откъдето може да се подразбере какъв брой е значим джинджифилът.

Според аюрведа джинджифилът се преглежда като хранителна добавка с необятен набор и е с универсални благотворни за човешкия организъм качества, изключително за храносмилателната система и метаболизма, които са ситуирани в центъра на тази теория. Ако една храна се приема вярно, обработва се и се усвоява от тялото, тя не провокира никакви токсични или нездравословни резултати. Ако пък стане тъкмо противоположното, тогава приемът на джинджифил предотвратява това нездравословно или токсично влияние и се употребява като по-мощна система за битка против нездравословните въздействия върху организма. Използването на джинджифила за битка против токсичните въздействия е необятно публикувано както в Индия, по този начин и в Китай.

Като всеки различен артикул джинджифилът също има своите негативи.

 Сироп с джинджифил

Първоначално джинджифилът оказва отрицателен резултат върху храносмилателната система. Прекомерното количество признат джинджифил може да докара до киселини в стомаха, диария, да провокира раздразнение в устната празнина, стомашен дискомфорт, метеоризъм, гадене и повръщане.

Нежеланите реакции от прекаляването с джинджифил могат да се излекуват с медикаменти. Рядко срещана щета от несъразмерен банкет на джинджифил е блокиране в червата на храна след незадоволително сдъвкване на джинджифила. Хората, страдащи от язва, никога не трябва да употребяват джинджифил.

Джинджифилът от време на време се употребява от бременните дами за угнетяване на утринното гадене. Според специалистите обаче консумирането на даже повече от 1 грам джинджифил от допустимото дневно може да докара до проблеми при раждането. Прекомерното количество може да окаже нежелано въздействие върху хормоните на бебето, да провокира кървене и в някои случаи аборт. В последните седмици от бременността никога не трябва да се пие чай от джинджифил.

Джинджифилът води до понижаване на равнището на кръвната захар. Препоръчва се след потреблението му незабавно да се мери равнището на кръвната захар. Ако се види спад на равнището, незабавно би трябвало да се пие чаша плодов сок или нещо сладко, което да увеличи равнищата на зхарта в кръвта.

 Стомах

След приема на джинджифил се подтиква кръвообращението и съсирването на кръвта, като се усилва скоростта на кръвния поток. Хората, с нарушавания в кръвосъсирването, би трябвало да бъдат деликатни, да не употребяват джинджифил в остатък. Хора, които ще се подлагат на интервенция, не трябва да употребяват никакъв джинджифил най-малко две седмици преди интервенцията.

Прекомерно огромните количества джинджифил има възможност да провокират сърцетуптене, което е и един от най-опасните странични резултати на джинджифила. Според научните проучвания джинджифилът е една от основните съставки на газираните питиета, тъй че може да бъде във всяка напитка, която пием. Тази форма на банкет може да провокира сърдечната аритмия при хора, които употребяват газирани питиета в огромни дози.

В същото време потреблението на джинджифил води до повишение на секрецията на жлъчката. Според специалистите пациенти, които имат проблеми - като камъни в жлъчката, би трябвало да стоят надалеч от джинджифил. Ако пък въпреки всичко коренът се приема, би трябвало да е в умерени количества.

В допълнение джинджифилът може да влезе във взаимоотношение с упойващи медикаменти, което може да забави възобновяване след интервенция или увеличението на постоперативното кървене. Ако дневно се употребява 5 или повече чаши чай от джинджифил, това може докара до главоболие, повръщане, диария, световъртеж, сърцетуптене, стомашни киселини и бодърствуване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР