Джим Райън, президент и главен изпълнителен директор на Sony Interactive

...
Джим Райън, президент и главен изпълнителен директор на Sony Interactive
Коментари Харесай

Sony повиши цените на PlayStation 5 почти в целия свят заради високата инфлация

Джим Райън, президент и основен изпълнителен шеф на Sony Interactive Entertainment, разгласи в формалния блог на PlayStation, че компанията е решила да увеличи цената на конзолата PlayStation 5 съвсем в целия свят. Това се дължи на възходящата инфлация в международен мащаб.

Увеличението на цените ще засегне " определени пазари " в Европа, Близкия изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския район, Латинска Америка и Канада. За Съединени американски щати не се възнамеряват промени.

Европейските PS5 ще нарастнат с 50 евро, английските PS5 - с 30 паунда, японските PS5 - с 5000 йени и така нататък В по-голямата си част измененията ще влязат в действие от през днешния ден, 25 август. Пълният лист на новите цени е показан по-долу:

    Европа - 550 евро (за версия с диск) и 450 евро (за версия без диск);

    Англия - £480 и £390;

    Япония (от 15 септември) - 60 478 йени и 49 478 йени;

    Китай - 4300 и 3500 йени;

    Австралия - 800 и 650 австралийски долара;

    Мексико - 15 000 и 12 500 песос;

    Канада - $650 и $520 канадски $.

Фактът, че дадена страна не е включена в листата на горепосочените райони, не значи, че тя няма да бъде наранена от корекциите. Sony Interactive Entertainment поучава да се консултирате с локалните търговци на дребно за детайлности.

Според Райън решението за повишение на цената на PlayStation 5 не е било елементарно за Sony Interactive Entertainment, само че е било неотложно в актуалните стопански условия. " Наблюдаваме висока световна инфлация, както и отрицателни валутни трендове, които се отразяват на потребителите и оказват напън върху доста промишлености ", изяснява Райън аргументите за повишението на цената на PS5.

PlayStation 5 дебютира през ноември 2020 година и към този момент са продадени 21,7 милиона системи в международен мащаб. Конзолата продължава да бъде дефицитна стока заради проблеми с доставките, само че Райън увери, че компанията работи интензивно, с цел да поправя тази обстановка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР