Джей Зи е първият рапър, който стана милиардер, съобщи списание

...
Джей Зи е първият рапър, който стана милиардер, съобщи списание
Коментари Харесай

Джей Зи стана първият рапър милиардер

Джей Зи е първият рапър, който стана милиардер, заяви списание “Форбс”, представено от международните организации.

Американската звезда, чиято кариера стартира през 1996 година, е натрупал положение, възлизащо на 1 милиард $. Това го трансформира в един от дребното милиардери в света на шоубизнеса и първи, приближаващ от рап средите, отбелязва “Форбс” в публикация, отдадена на Джей Зи, който е брачен партньор на певицата Бионсе.
Бионсе и Джей Зи дават безвъзмездни доживотни билети, в случай че станеш веган Инициативата е в поддръжка на план на певицата, който предизвиква хората да употребяват най-вече зеленчуци
Рапърът е на 49 години. Неговото същинско име е Шон Картър. Той има 14 албума и 22 награди “Грами”.

Рапърът е израснал в Бруклин и като млад е продавал дрога. Днес той е почитан в бизнес средите на Ню Йорк и поддържа другарски връзки с авторитетни персони като Барак Обама.

Джей Зи има дялове в марката шампанско “Арман дьо Бриняк” и коняка “Д'Юсе”, които са му донесли респективно 220 милиона и 100 милиона $.

Стрийминг каналът “Тайдъл”, благосъстоятелност на рапъра, пък коства 100 милиона $. Музикалният азбучник на рапъра се прави оценка на 75 милиона $. За 10 години Джей Зи е спечелил приходи от музиката в размер на 500 милиона $.

Заедно с Бионсе Джей Зи има мезонет в Трибека в Манхатън. Двамата имат парцели и в предградието на Ню Йорк и в квартала “Бел Еър” в Лос Анджелис, като недвижимото имущество се прави оценка на 50 милиона $, напомня Франс прес.
Посещенията в Лувъра са скочили заради… Бионсе (ВИДЕО) За предходната година музеят е посетен от рекордните 10,2 млн. души
Според “Форбс” на второ място след най-богатите рапъри е продуцентът Диди, който в предишното се споделяше Пъф Деди. Той има 825 милиона $. На трето място е продуцентът Доктор Дре със 770 милиона $.

Джей Зи, Диди и Доктор Дре са освен най-богатите рапъри, само че и най-богатите американски музиканти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР