Джени Мъррей е английска журналистка и телевизионен оператор. Ето как

...
Джени Мъррей е английска журналистка и телевизионен оператор. Ето как
Коментари Харесай

Изтощеният нов крал: Ето кога Чарлз ще предаде короната

Джени Мъррей е британска журналистка и ефирен оператор. Ето по какъв начин видя коронацията на Чарлз.

Беше едвам 10,53 ч. на 6 май, а кралят към този момент изглеждаше мощно нервиран и изтощен. Той и брачната половинка му трябваше да чакат в огромната си карета пред абатството. Следващият по ред - принцът на Уелс и фамилията му - бяха закъснели, а е добре известно, че кралят не понася закъсненията на никого.

" Никога не можем да бъдем в точния момент " – е споделил Чарлз съгласно човек, който разчита устните му.

 Чарлз

В този миг на бърборене аз, а несъмнено и доста други хора, започнахме да се чудим по какъв начин крал Чарлз III и кралица Камила ще се оправят с голямото напрежение, което им предстоеше. Честно казано, и двамата изглеждаха прекомерно изтощени.

Могат ли двама души в средата на 70-те си години да провеждат банкет за толкоз значими хора от целия свят в петък вечер, да станат на идващия ден в ранни зори, да бъдат облечени, гримирани, с прическа и да са спокойни и уверени, знаейки, че изражението на лицето им ще бъде запомнено вечно от всички хора по света.

Докато Уилям изпълняваше отговорностите си до съвършенство, а брачната половинка му изглеждаше съвсем като кралица в очакване, не можех да не се запитам какъв брой ли време ще мине до идната коронация. Дали Чарлз, който през юли ще навърши 74 години, и Камила, която през юли ще навърши 76 години, няма да решат в недалечно бъдеще да предадат меча, кълбото и короната на своя наследник?

Следващия месец е церемонията по връчването на Ордена на жартиерата в Уиндзор, а Камила ще организира първия си фестивал в читалнята в двореца Хамптън Корт. Насърчаването на грамотността е прелестна идея, само че се обзалагам, че тя би предпочела да си чете книга в леглото.

 Чарлз

След това се приказва за държавно посещаване през есента, евентуално във Франция, преди да се стигне до нови далечни визити. Самоа в южната част на Тихия океан е на дневен ред за срещата на държавните ръководители на страните от Британската общественост.

Очакват се спирки в Нова Зеландия и Австралия. Хиляди километри на нашата възраст ще бъдат сложни, макар, че ще се опитаме да очароваме австралийците, тъй като те към момента обичат и почитат английския монарх като държавен глава. 

 Чарлз

Подобно на починалата кралица, Чарлз обществено даде обещание да посвети живота си на работа и е прочут с жестоката си работна нравственос, само че майка му въпреки всичко беше на 27 години, когато беше коронясана.

Надявам се, че кралят е наследил невероятните гени, от майка му и татко му, само че не си припомням някой от тях да е изглеждал толкоз изтощен и провиснал, колкото кралят и кралицата бяха на церемонията.

 Елизабет

Кралица Елизабет беше изправена, усмихната и се занимаваше с това да одобри който и да е министър-председател единствено няколко дни преди гибелта си. Може ли Чарлз да направи същото?

Пенсиониране е мръсна дума за доста хора от нашето потомство. Искаме да продължим да сме потребни, желаеме да поддържаме мозъка си в ред, а тези от нас, които не са кралски особи, към момента се пробват да печелят задоволително, с цел да отхвърлен рецесията с разноските за живот.

Но множеството от нас се питат също по този начин дали не е време да помислят за това да се любуват на последните си десетилетия, вместо да се наказват до гибел?

За краля и кралицата тежката работа занапред стартира - това е чисто нова роля, която е прекомерно късна за множеството от нас, с цел да се замислят за нея.

 Чарлз

Пожелавам им всичко най-хубаво, само че ги приканвам да помислят за " ранно " пенсиониране като опция. Може би да възнамеряват да работят интензивно до 80-годишна възраст, да предадат властта на 46-годишния принц Уилям и да се любуват на времето, прекарано дружно в брака, за който са се борили толкоз дълго и който явно ги е направил толкоз щастливи.

Разбира се, нямаше да споделям нищо от това, в случай че празнувахме коронацията на кралица Анна.

 Анн

Кралската принцеса ме изненада. Тя е тъкмо моята съвременничка. Тя е твърда по метод, по който тримата ѝ братя в никакъв случай не са били. Може да ви въвлече в забавен диалог или да ви каже да се махате.

В събота тя излезе от абатството, качи се на солидния си кон и яздеше паралелно с краля като негов бранител. Кой би се осмелил да го заплашва с феноменалната му сестра до себе си?

Колко тъжно е, че откакто в миналото е била трета по ред за трона, в този момент Ан е едвам 16-а.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР