Джани Инфантино бе преизбран за президент на ФИФА до 2027,

...
Джани Инфантино бе преизбран за президент на ФИФА до 2027,
Коментари Харесай

Решиха съдбата на Джани Инфантино във ФИФА

Джани Инфантино бе избран отново за президент на ФИФА до 2027, откакто кандидатурата му остана без конкуренция на Конгреса на Международната футболна централа, заяви БГНЕС.

52-годишният швейцарски юрист, който наследи на поста Сеп Блатер през 2016, бе утвърден за трети мандат с цялостно единогласие, както бе и преди четири години, от делегатите на 211-те членки на асоциации. „ Обичам ви всички “, сподели Инфантино пред делегатите в столицата на Руанда – Кигали, където системата за гласоподаване не записва вотове на противоречие.
-->
Докато ФИФА сега лимитира президент до най-много 3-4 мандата, Инфантино към този момент се приготвя за още един престой на кормилото до 2031 година, обявявайки през декември, че първите му три години отпред не били цялостен мандат.

Инфантино, който отбрани семейството на Световното състезание в Катар в края на предходната година, без значение от отношението на страната от Арабския полуостров към мигрантите-работници, дамите и ЛГБТК общността, преди няколко дни разгласи разширението на международните шампионати за мъже и дами, както и големи нараствания в приходите на ФИФА. Мондиалът за мъже ще се усили от 32 на 48 тима за идващото издание в Северна Америка през 2026, до момента в който това за дами ще включва 32 отбора за първи път в Австралия и Нова Зеландия по-късно тази година.

Инфантино разгласи още и плануван приход от 11 милиарда $ в идващите четири години до 2026, в съпоставяне със 7.5-те милиарда $ в последния четиригодишен цикъл, завършил през предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР