Джамал Мусиала е сред най-големите таланти на германския футбол, смята

...
Джамал Мусиала е сред най-големите таланти на германския футбол, смята
Коментари Харесай

Леон Горетцка: Моята задача вече е да бъда и за пример

Джамал Мусиала е измежду най-големите гении на немския футбол, счита неговият съотборник в Байерн (Мюнхен) Леон Горецка в изявление за уеб страницата на УЕФА.

Мусиала към този момент притегли внимание на интернационалната сцена - както с клубния си отбор Байерн, по този начин и с националния тим на Германия на Световното състезание в Катар, макар ранното отпадане.

Горетцка, който играе паралелно с 20-годишния Мусиала, съобщи: „ Джамал може би и един от най-големите гении, които Германия в миналото е имала, тъй като той към този момент постоянно се показва чудесно. “

„ При него няма доста съмнения. Фактът, че към този момент е част от титулярния състав всяка седмица, е индикативен. Той ни оказва помощ да реализирам задачите си. Той е извънредно добър с топката, на дребни пространства и основава доста рискове. Джамал има изключителни качества. Ако продължи да работи по този метод и остане здрав, единствено небето е граница за него “, добави халфът.

28-годишният Горетцка усеща, че зависи от него и съотборниците му да оказват помощ по-младите: „ Това е моя задача, както и да бъда образец. Франк Рибери и Ариен Робен бяха измежду футболистите, които ми помагаха доста, когато пристигнах в Байерн, тъй че в този момент моята задача е сходна. Няма да споделям на Джамал по какъв начин да дриблира или какво да прави всеки ден, тъй като той чудесно, само че желая да му оказвам помощ на терена. Да му давам самочувствие или да му оказвам помощ, когато има въпроси или е в обстановка, която не познава добре. Всички в тима желаеме да му оказваме помощ “.

Той добави, че се надява Байерн да стигне още веднъж до трофея в Шампионската лига в навечерието на първия мач против Манчестър Сити от четвъртфиналите на шампионата.

„ Шампионската лига сигурно е Еверест в клубния футбол. Ако погледнем резултатите досега, този сезон преобладаваме. Мисля, че много хора са въздъхнали, когато в началото са видели нашата група с Интер, Барселона и Байерн. Бяхме сигурни, че няма да отпаднем след груповата фаза и в последна сметка оглавихме класирането “, приключи той.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР