Джаксън Безант израства в прекрасно семейство. Всички в него са

...
Джаксън Безант израства в прекрасно семейство. Всички в него са
Коментари Харесай

Баща на момче, тормозено от връстниците си: „Сърцето ми е на парчета, научете децата си на любов“

Джаксън Безант израства в прелестно семейство. Всички в него са другарски настроени и благи, никой не наскърбява другия, а всички се поддържат.

Джаксън е благо и симпатично момче. Но той среща стена от неуважение и тормоз, когато излиза отвън рамките на дома си. И всичко това, тъй като той не е като връстниците си.

Джаксън има синдром на Трийчър Колинс. Това значи, че костите на черепа му и по-специално лицето му са деформирани. Това е единствено външна характерност и по никакъв метод не се отразява на развиването на момчето.

Другите деца в учебно заведение почнали грубо да тормозят момчето. Подигравали му  се при всяка опция.

Баща му и брат му подкрепяли Джаксън, доколкото можели, само че това не помогнало изключително. Учителите не придали изключително значение на този проблем, смятайки го за детска игра.

Но една преживелица трансформирала всичко. 

Когато бащата Дан Безант чул какво се е случило със сина му в учебно заведение, той се разплакал.

Бащата получил телефонно позвъняване от някогашната си брачна половинка и тя му обяснила какво се е случило по време на учебната закуска.

„ Джаксън се хранел и три по-големи момчета почнали да се заяждат с него. Казали, че приличал на страшилище и продължавали да го засипват с обиди “, споделя той.

За благополучие, някой от личния състав се намесил, само че бащата схванал, че би трябвало да се бори за детето си. Тогава той разгласил следното известие във фейсбук:

„ Сърцето ми е на части в момента… душата ми се усеща като че ли се изтръгва от гърдите ми… този хубав млад мъж, моят наследник Джаксън, би трябвало да устоя на непрекъснат проливен дъжд от унизителни мнения и незнание, на каквито в никакъв случай не съм била очевидец.

Ежедневно е именуван противен, урод и страшилище от връстниците си в учебно заведение. Той приказва за самоубийство… не е навършил 8! Казва, че няма другари и всички го ненавиждат.

Децата хвърлят камъни по него и го блъскат, викайки тези ужасяващи думи…

Моля, отделете минута и си представете, че това беше вашето дете. Отделете минута, с цел да обучите децата си по отношение на специфичните потребности. Говорете с тях за състраданието и любовта към нашите ближни.

Състоянието му се назовава Трейчър Колинс. Може би даже да го погледнете. Той претърпя ужасяваща интервенция и ще има още няколко през идващите години. Както и да е… мога да продължа...но, апелирам, образовайте децата си. Моля, споделете това. Това не би трябвало да се случва… на никого. “

Думите постигнали задачата си. Хора от целия свят видяли обявата и неотложно реагирали.

„ Няколко родители се свързаха с мен и споделиха, че децата им желаят да бъдат другари с Джаксън. Някои по-големи момчета желаят да се дружат с него и да се уверят, че е предпазен. Направо не е за поверие “, споделя таткото.

„ Искам родителите да видят обявата ми и да почувстват разрушеното ми сърце. Това може да е всяко дете на всички места “, споделя Безант. „ Моля, обучете децата си и им кажете, че тормозът не е хубаво нещо. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР