Disney планира да съкрати 7000 служители, за да намали разходите

...
Disney планира да съкрати 7000 служители, за да намали разходите
Коментари Харесай

Disney уволнява 7000 души

Disney възнамерява да редуцира 7000 чиновници, с цел да понижи разноските в цялата компания. Главният изпълнителен шеф Боб Игер уточни, че този ход е „ нужен за справяне с провокациите, пред които сме изправени през днешния ден “.

Подобно на доста други компании в цялата страна, Disney прави измененията като част от напъните си да понижи разноските в „ предизвикателна икономическа среда “. Игър споделя, че това ще спести „ цели $5,5 милиарда разноски в цялата компания “ и че съкращенията ще „ оказват помощ за постигането на това “. Игер не сподели кои отдели ще обиден съкращенията.
-->
Слуховете за съкращения започнаха да се появяват малко откакто Игър пое поста на напускащия основен изпълнителен шеф на Disney Боб Чапек предишния ноември. Първоначално Игер се отдръпна от ролята през 2020 година и поглъщането му към този момент докара до огромни организационни промени за компанията. Игър също основава три съществени подразделения в компанията: Disney entertainment, ESPN и Disney Parks прекарвания и артикули.

Подразделението за директни потребителски услуги на Disney, което включва услугите за стрийминг, означи 13% нарастване на приходите до 5,3 милиарда $. Но към момента има оперативна загуба от към 1,1 милиарда $, която компанията приписва на по-високите разноски в Disney Plus и Hulu. Стрийминг бизнесът на компанията загуби към $1,5 милиарда през последното тримесечие.

„ Нашият приоритет е трайният напредък и рентабилността на нашия стрийминг бизнес “, споделя Игер. „ Настоящите ни прогнози демонстрират, че Disney Plus ще доближи доходност до края на фискалната 2024 година и постигането на това остава наша цел. “

Тъй като резултатите обгръщат последните три месеца на 2022 година, към момента е прекомерно рано да се каже какъв резултат ще има равнището от $7,99 на месец, поддържано от реклами, върху броя на клиентите на Disney Plus. Това е нещо, върху което основният финансов шеф на Disney Кристин Маккарти разсъждава по време на диалога, отбелязвайки, че компанията не „ чака стартирането на рекламното равнище Disney Plus да обезпечи доста финансово влияние до по-късно тази фискална година “.

Възможно е повече хора да се откажат от услугата в този момент, когато тригодишният пакет, който тя пусна с стартирането на Disney Plus, стартира да изтича. Въпреки че Disney предлага пакетен проект с Disney Plus, Hulu и ESPN Plus, той към момента е по-скъп от първичната оферта и отразява миналогодишното нарастване на цените.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР