Диригентът и директор на Софийската филхармония Найден Тодоров спечели приза

...
Диригентът и директор на Софийската филхармония Найден Тодоров спечели приза
Коментари Харесай

Найден Тодоров е Музикант на годината

Диригентът и шеф на Софийската филхармония Найден Тодоров завоюва наградата " Музикант на годината " за повторно. В 28-годишната история на премията до момента единствено Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов са получили двукратно оценката. От сцената на зала " България " той благодари на публиката и на двата значими оркестъра в своя живот - този на БНР, с който е имал изключителни триумфи, и на обичаната Софийска филхармония, която преди 2 години прекатурна живота му. Маестро Тодоров е уверен, че премията е резултат от прелестните концерти в юбилейния 90-и сезон на Филхармонията.

Той ще излезе още веднъж на пулта пред обичаните филхармоници на 30 май, когато дружно ще показват Четвъртата " Романтична " симфония на Брукнер и концерта за цигулка на Макс Брух със солист Божидара Кузманова.

 Още една премия отиде при състав на Софийската филхармония. Кварто квартет дружно с Вая денс студио бяха отличени в категорията " Проект на годината " за музикалния театър за деца " Кармен ". На 1 юни в зала " България " те ще показват своя нов план " Вещици и магьосници ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР