Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) установи, че удължението на

...
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) установи, че удължението на
Коментари Харесай

ДНСК откри нередности при изграждането на кейовата стена в парк Росенец

Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) откри, че удължението на кейовата стена в лесопарк " Росенец " е построено без нужните строителни бумаги , осведомят от пресцентъра на ДНСК. Това е открито след осъществена инспекция по документи и на място по предписание на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

От Държавният строителен надзор оповестиха, че не са разкрили строителни бумаги в община Бургас, нито пък претенции за издаване на позволение за градеж за преустрояване и удължение на хидротехническо оборудване " Кейова стена ".

С изменение на кадастралната карта през 2020 година площта на кейовата стена е увеличена от 1029 кв. м на 5838 кв. м според предоставените кадастрални скици. Според тях обектът се води аграрен парцел. От Службата по геодезия, картография и кадастър в Бургас /СГКК/ е издадена схема на парцела, предопределен за пристанище, с вписан притежател " Хермес Солар " ООД, според констативен нотариален акт от 2020 година В него е записано, че парцелът се състои от две съществени елементи - северна и западна, построени на два стадия в акваторията на Черно море през 70-те и 80-те години на ХХ век.

Проверката на ДНСК сподели, че обектът " Кейова стена " съставлява стоманобетонна подпорна стена - вълнолом и стоманобетонен пристан с " Г " образна форма. Приблизителната дължина на оборудването е 280 метра.

От огледа на място излиза наяве, че към 50 м от северната, дългата част на кейовата стена, е остаряло строителство. Бетонът е обрушен и тук-там има оголена, мощно корозирала армировка. Върху нея е положена нова бетонова настилка. Новото строителство е цялата къса част и към 125 м от дългата част на кейовата стена. Това се удостоверява от кадастралните скици и от сателитните фотоси. За новото строителство не са открити нужните строителни бумаги, в това число позволение за градеж.

ДНСК ще наеме външни експерти да обследват подводната основа на оборудването. Въз основа на събраните данни ДНСК ще предприеме следващи законосъобразни дейности по случая.
 Обявиха социална поръчка за срутване на здания към летните сараи на Доган
Обявиха социална поръчка за срутване на здания към летните сараи на Доган

Поръчката е за 56 800 лева, без включен ДДС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР