Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на два

...
Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на два
Коментари Харесай

Два хотела са изградили път, паркинги, огради и зелени площи върху плажа в Слънчев бряг

Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) извърши инспекция на два хотела в Слънчев бряг, които за построили обекти върху плажната линия, оповестиха за „ OFFNews “ от институцията.

Проверката е направена на място от РДНСК Бургас и по документи на плажната линия на територията на курорта, в региона на хотел „ Котва “ и хотел „ Зефир “.

В региона на хотел „ Котва “ е установена осъществена настилка, употребяваща се за пътен достъп и паркинг, ограда с дължина 167 м. и изпълнено озеленяване, в пространството сред хотела и бетоновата настилка, за които не са показани строителни позволения, позволения за слагане, схеми или утвърдени капиталови планове, се споделя в мнението на ДНСК.

В региона на хотел „ Зефир “ е установено осъществяване на два басейна, които се употребяват според издадено уверение за въвеждане в употреба, издадено от гл. проектант на гр. Несебър. За установен плочник към басейните, ограда, представляваща стоманени колони, заслон, построен от стоманена структура и пръти и паркинг не са показани строителни позволения, позволения за слагане, схеми или утвърдени капиталови планове.

Предвид, че тестваните градежи съставляват V и VI категория и пълномощията по Закона за устройство на територията са на кмета на община Несебър, констатациите са изпратени на него за предприемане на нужните следващи дейности, споделиха за OFFNews от ДНСК.

Хотел „ Котва “ е благосъстоятелност на Венелин Ташев, който от дълго време има връзка с вицепремиера Валери Симеонов. Когато вицепремиерът е на обиколка в района, Венелин Ташев постоянно е до него. Хотелиерът е общински консултант от локалната несебърска коалиция „ Зора “, която гравитира към патриотите. Той е измежду огромните поддръжници на дейностите на вицепремиера. Ташев е притежател на компанията " Гарант-турист-С.И.В " ЕООД, демонстрира информация в Търговския указател. Освен на хотел „ Котва “ е притежател на хотел „ Мариета палас “ в Несебър. През 2016 година той купи от Дарина Павлова комплекс " Парадайз бийч " сред Свети Влас и Елените. Това беше перлата на тогавашния „ Мултигруп “ на убития Илия Павлов.

Хотелиерът Венелин Ташев в действителност живее втори живот. През 1997 година той бе прострелян и прекара много време в реанимация, само че лекарите го избавиха. Покушението остана неразкрито. Според локалните " поръчката " бе индикативен щрих от войната за преразпределяне на зоните на въздействие в най-големия туристически курорт Слънчев бряг. Покушението против Ташев бе на площадката при входа на жилищния му блок в Несебър. По това време той бе наемател на паметната дискотека „ Зорница “ в Бургас. Похитителят развинтил бушоните и причакал жертвата, откакто бил осведомен, че защитата му – от служител на реда и частен гард, са го оставили пред дома му и са си тръгнали.

Ташев станал лесна цел, а стрелецът пуснал три патрона и бил сигурен, че е приключил работата си. Бизнесменът обаче бил избавен по знамение и от този момент всяка година дава курбан, на който коли толкоз агнета, колкото години са минали от атентата.

Другият състезател – строител на плажа е Атанас Митков, притежател на хотел „ Зефир “ в курорта. Той е локална звезда от Свети Влас. Той изгрява около Съюз на демократичните сили и Иван Костов. С неговата жена Златка са били съдружници с певицата Богдана Карадочева и нейния брачен партньор композитора Стефан Димитров. Четиримата дружно купуват по време на приватизацията хотел „ Зефир “. Впоследствие Богдана и Стефан са изритани от комплекса Слънчев бряг. Двамата обаче водят тежки каузи против Митков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР