Дирекция Финансово разузнаване се намесва при съмнения за произхода на

...
Дирекция Финансово разузнаване се намесва при съмнения за произхода на
Коментари Харесай

Експертно мнение: Парите от Венецуела дошли у нас по канален ред

Дирекция " Финансово разузнаване " се намесва при подозрения за произхода на парите

Юрист с дългогодишна, само че противоречива адвокатска процедура, е титуляр на сметката, захранвана с милиони евро от Венецуела, оповестява Bulgaria On Air. 

Банкерът Емил Хърсев каза, че българската банка, която и да е тя, за приемане на пари по сметки над 100 хил, е подала нужната информация, съоб

" Така че българското финансово разузнаване е имало информация за този превод. Това, което е нямало - информация получена през днешния ден явно, че тази сума може би произлиза от незаконна активност. Милионите евро може да идват непосредствено от Вeнецуела. Стига българската банка да има сметка в локална финансова институция, както и те да имат представител у нас. Иначе се употребява трета банка като тип медиатор ", изясни финансистът.

" Нищо нелегално, съгласно мен, не се е направило в българската банкова система Никой нищо не е проспал, не е прозяпал. Напротив - всичко е в каналния, очакван от закона и европейските наставления ред. У нас всяка интервенция над 30 хиляди лева се рапортува от банката ", добави той.

Хърсев изясни още, че при подозрения за противозаконен генезис на парите, или че сумата ще се употребява за съмнителни цели, се намесва дирекция " Финансово разузнаване " към ДАНС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР