Директорката на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Цветелина Кънева, общинският съветник

...
Директорката на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Цветелина Кънева, общинският съветник
Коментари Харесай

Шефката на Басейнова дирекция-Пловдив и общинар обвинени в подкупи и търговия с влияние


Директорката на Басейнова дирекция "Източнобеломорски регион " Цветелина Кънева, общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в Община Марица Стефан Послийски и основният юрист на дирекцията са упрекнати за присъединяване в незаконна група. Това заяви по време на брифинг в Съдебната палата прокурор Сийка Милева, представител на основния прокурор.

Тримата са упрекнати още за длъжностни закононарушения, подкупи и търговия с въздействие. Те са арестувани за 72 часа и следва през днешния ден прокуратурата да изиска от съда да ги остави за непрекъснато в ареста.Това е второ досъдебно произвеждане против директорката на Басейновата дирекция, откакто тя беше арестувана на 24 февруари и упрекната в занемареност.

Престъпната скица била по самодейност на общинския консултант, с която се извличали облаги посредством издаване на разрешителни по Закона за водите.

Правели се инспекции на животновъди, отглеждали водолюбиви птици и за противозаконни сондажи.

При нарушавания на пострадалите се посочвала съответна компания, която да узакони нередовните документи, като цената била 8000 лева - по висока от предлаганата - 3000 лева Разликата се разпределяла сред тримата обвинени.

При следствието било открито още, че чиновниците на Басейновата дирекция били връщани от инспекции, директорката указвала да не се правят инспекции на избрани лица и компании, както и да не се вписват установени нарушавания. Служителите, които не се съобразявали с напътствията, били уволнявани.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР