Директорите сами ще вземат решения за COVID мерките в училищата,

...
Директорите сами ще вземат решения за COVID мерките в училищата,
Коментари Харесай

Всеки директор ще решава за училището си сам, още се обсъжда кога да се учи електронно |

Директорите сами ще вземат решения за Коронавирус ограниченията в учебните заведения, им, само че министерството не ги е оставило " да се давят сами в дълбоката вода ", съобщи пред БНР просветителният министър проф. Николай Денков.

Той изясни, че настройката е да се открие образователната година присъствено, за първи клас в цялата страна, само че единствено в случай че не сме в тъмночервената зона. Той акцентира, че не може да има присъствено образование без здрави учители.

По въпроса с вероятно въвеждане на непопулярни ограничения като наложителна имунизация на преподавателите в изискванията на комплицирана политическа картина и идни избори, министър Денков отговори, че защото не е част от никоя партия не преценява решенията си с партийни вождове.

" Това, което мога да направя, е да употребявам оптимално знанията си като академик, тъй че да намерим кое е най-правилното решение за нашата страна и за нашата среда. В това отношение не се тормозя. Ще диря решенията, които са най-подходящи за учениците и учителите, а не които са нужни, с цел да спасят някакви партийни проценти. Това не ме интересува въобще. “

Приоритетните въпроси, по които да продължи полемиката са носенето на маски, тестването и в кои случаи да се минава към електронно образование. 

Масово тестване на учениците ще бъде допустимо единствено при единодушие на над 90% от родителите, обмислят се по-щадящи проби, при които се взима секрет от устата. Но министъра допуска, че това ще се случи единствено в някои учебни заведения, защото множеството родители не са склонни децата да бъдат тествани без признаци. 

Реакцията и на учителите към концепцията за имунизация е част от реакцията на цялото общество, което не е „ изключително приветливо към имунизацията “, означи Николай Денков. Той не чака да е доближат групов имунитет в учебна среда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР