Кметът на Община Разград Добрин Добрев взе участие в консултациите

...
Кметът на Община Разград Добрин Добрев взе участие в консултациите
Коментари Харесай

Ясен е съставът на секционните комисии за изборите в Разград

Кметът на Община Разград Добрин Добрев взе присъединяване в консултациите за съставяне на състава на секционните комисии за изборите за членове на Европейски парламент и за народни представители на 9 юни 2024 година

В тях участваха представители на седемте парламентарно показани политически сили  в 49-тото Народно заседание. 584 индивида ще работят в 68 секционни комисии в Община Разград в деня на вота. 14 от секциите са 7-членни , а 54 9-членни . Броят на членовете на секционната изборна комисия, както и броят на управителните места за всяка от политическите сили, са избрани с решение на Районната изборна комисия /РИК/-Разград. Според РИК разпределението е следното: ГЕРБ-СДС би трябвало да има 60 управителни и 91 редови места, ПП-ДБ – 54 управителни и 84 редови, Движение за права и свободи – 31 управителни и 50 редови, Възраждане – 29 управителни и 49 редови, Българска социалистическа партия за България – 20 управителни и 48 редови, Има Такъв Народ – 10 управителни и 58 редови.

По предложение на кмета бе реализиран консенсус във връзка с разпределението на управителните места . Те ще останат както за локалните избори през октомври 2023 година, с промени единствено в четири секции поради разлики в методиката за установяване на партийните квоти. Така ГЕРБ-СДС ще има по 20 председателски, заместник-председателски и секретарски места; ПП-ДБ – по 18 от всяка от трите позиции; Движение за права и свободи – надлежно 11, 10 и 10; Възраждане – 9, 10, 10; Българска социалистическа партия за България – 7, 6, 7; Има Такъв Народ – 3, 4, 3. Направено бе и съответното систематизиране по комисии.

Участниците в консултациите реализираха консенсус и във връзка с разпределението на управителните постове и съставите на 3 преносими секции , на секция в МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ и в Районна работа „ Изпълнение на наказванията “-Разград, при положение, че се образуват такива секции.

Повече информация за подготовката и организацията на изборите на 9 юни можете да видите в.

Евгений Кънев: Партиите са основани най-вече за отбрана на стопански ползи

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР