Противниците на проектозакона смятат, че дефиницията не позволява отправяне на

...
Противниците на проектозакона смятат, че дефиницията не позволява отправяне на
Коментари Харесай

Властта в САЩ отговаря на пропалестинските протести с разширяване на определението за антисемитизъм

Противниците на проектозакона считат, че дефиницията не разрешава отправяне на избрани рецензии към страната Израел
Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава за разширение на определението за антисемитизъм, употребявано от министерството на образованието - мярка, препоръчана в отговор на пропалестинските митинги, раздрусали университетските кампуси в цялата страна, предават Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Някои американски политици упрекват университетските стачкуващи в " антисемитизъм ", като се базират, наред с другото, на лозунги, враждебни към Израел - главен съдружник на Съединени американски щати в Близкия изток.

Предложеният закон, подсилен през вчерашния ден от определени представители от двете партии, употребява определението за антисемитизъм, препоръчано от Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ). Според него антисемитизмът е " несъмнено разбиране на евреите, което може да се прояви като ненавист към тях. Риторичните и физическите прояви на антисемитизма са ориентирани към еврейски или нееврейски лица и/или тяхната благосъстоятелност, публични институции и места за поклонение ".

Противниците на проектозакона обаче считат, че тази формулировка не разрешава отправянето на избрани рецензии към страната Израел, които МАВХ осъжда. Те упрекват конгресмените, че упорстват за приемането му, с цел да лимитират свободата на изложение в американските кампуси.

" Критичните към Израел изявления сами по себе си не съставляват противозаконна дискриминация ", предизвестява политикът демократ Джери Надлър, който се опълчва на текста.

За да влезе в действие, мярката би трябвало да бъде призната в Сената, където бъдещето ѝ към момента не е несъмнено, а по-късно да бъде подписана от президента Байдън, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР