Новият президент на БФС говори по редица теми Георги Иванов

...
Новият президент на БФС говори по редица теми Георги Иванов
Коментари Харесай

Гонзо мечтае за България на Мондиал и поиска жестоки присъди за хулиганите

Новият президент на БФС приказва по редица тематики
Георги Иванов даде първото си по-обширно изявление като президент на Българския футболен съюз. Бившият нападател на " Левски " наследи на поста Борислав Михайлов, печелейки изборната борба с Димитър Бербатов.

Гонзо показа редица забавни неща пред bTV, започвайки с това, че сега има три Изпълкома - един на Боби Михайлов, един от Конгреса през 2021-а и този, който бе събран в този момент.

Президентът добави, че в Агенцията по вписванията им се изправят косите, когато има нещо, обвързвано с БФС и че не може да подпише нищо без Михаил Касабов, който извършва длъжността президент, да бъде с него.

" Не желая да споделям и да упреквам някой за жалбите. Но, в последна сметка, в случай че са от някой от хората, които бяха кандидат-президенти, не приказва добре за тях. Ние сме хора, които са били спортисти. Важно е да имаш достолепие, когато загубиш е значимо да приемеш загубата. Обединението е мъчно, тъй като в България сме разединени. Виждаме го. На какъв брой избори вървим поред?! Самото общество е извънредно - или харесва, или ненавижда. Когато самият метод на живот на хората се усъвършенства и гледаме в една посока, има държавно управление, правила и закони, може би във футбола и ние ще се обединим ", безапелационен бе Иванов и добави, че е поканил хора от екипа на Димитър Бербатов в БФС и по-конкретно в Изпълкома, само че те са отказали.

Също по този начин показа, че няма по какъв начин някой от лагера на Бербатов да стане вицепрезидент, тъй като сами са си затворили вратата към Изпълкома, само че въпреки всичко е отворен за взаимна работа.

" Трябва да реализираме качеството на играта, която всички българи чакат. В последните два мача показахме положително лице. При Младен Кръстаич имахме мачове, в които България доминираше, само че не съумя да победи. Надявам се в този момент, с новия треньор, позитивните неща, които ги виждаме, да продължат. Знаем, че нямаме някакви топ играчи, само че би трябвало всички да дават всичко от себе си. Сега международното състезание звучи като някаква измислица, поради резултатите на националния тим през последните две години. Но ние като спортисти и хора, които дават отговор за БФС, си слагаме цели. Вече две години този тим се построява, мачовете в Лигата на нациите са с непретенциозни тимове, което ще ни даде добра основа за европейските квалификации, където ще хвърлим всичко ", сподели той по тематиката с националния тим и добави, че развиването на представителния отбор минава през школите, като по времето му на механически шеф са хвърлин много старания в посока на детско-юношеския футбол, само че някъде нишката се губи и футболистите при подрастващите губят мотивацията си.

" Един от главните проблеми е многото чужденци, които играят в българското състезание. Но пък ние би трябвало да си дадем сметка, че БФС не развива футболисти. Това, че играят доста чужденци, приказва неприятно за нашите детско-юношески школи. Собствениците на клубовете би трябвало да влагат доста повече средства в образованието на треньорите ", показа още той, като не пропусна да приказва и за футболното безчинство и инфраструктурата.

" Важно е да се вършат нови игрища. Има тимове с добра фенска маса, на които стадионите им не са това, което би трябвало. На националния стадион може да се откърти камък и да се убие човек. Държавата би трябвало да се намеси ", счита той и добави, че " Левски " също има потребност от нов стадион.

" Съгласен съм да има жестоки ограничения за футболното безчинство. Тези хора заплашват живота и здравето на хората, които са пристигнали на мач. Това ще е най-малкото - да не идва някой на мач. Искам да има неоправдателни присъди, жестоки финансови санкции и в никакъв случай да не участва този човек на мач, в случай че е направил такова действие. За да стреляш към хората с ракета, с която можеш да убиеш човек, за мен е опит за ликвидиране ", приключи Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР