При проверка в района на Дунав мост – Видин са

...
При проверка в района на Дунав мост – Видин са
Коментари Харесай

Огромно нарушение предотвратиха митничарите в района на Дунав мост – Видин

При инспекция в региона на Дунав мост – Видин са арестувани над 756 000 заготовки за кутии за подправени цигари . Нарушението е разкрито в границите на взаимната интервенция на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “, Групово дело „ Гранична полиция “, Агенция „ Митници “ и Националната организация за приходите за противопоставяне на контрабандата, при която на другите гранични пунктове се правят инспекции, както от взаимни екипи, по този начин и независимо от виновните институции .

В последния ден на април чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ на Търговско дружество Митница Русе спрели за инспекция товарен автомобил с българска регистрация . Според транспортните документи камионът превозвал латексови ръкавици за Унгария .

При физическата ревизия на товара обаче било открито, че единствено най-горните кашони съдържат заявената стока, а в останалите се опаковани кутии за цигари с логото на Марлборо . Установени са 7 палета с тегло 6720 кг с общо 756 840 заготовки за цигарени кутии. Последвали дейности навътре в страната, в хода на които е изяснено, че заготовките са доставени от Гърция и са претрупани у нас.

Цигарените кутии или заготовките за кутии се употребяват при производството на акцизни артикули . Затова задържането на колета, които не са част от снабдителската активност на формалния производител на марката може да е знак за възможни незаконни производства.

Откритите заготовки за цигарени кутии са арестувани по съмнение, че нарушават права по интелектуална благосъстоятелност . Работата по случая продължава с известяван на представители на комерсиалната марка.

Пътнически бус е аварирал във Видинско и затруднява придвижването

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР