Директорите по сигурността на Туитър и Гугъл напускат работните си

...
Директорите по сигурността на Туитър и Гугъл напускат работните си
Коментари Харесай

Директорите по сигурността на "Туитър" и "Гугъл" напускат

Директорите по сигурността на " Туитър " и " Google " напущат работните си места.

Майкъл Коутс от " Туитър " се отдръпва от микроблогинг уеб страницата след три години работа там, с цел да стартира своя компания в областта на сигурността. Михал Залевски от " Google " напуща търсачката, с цел да се причисли към софтуерната компания Snap, твърди източник на организация " Ройтерс ".

В понеделник източници на " Ройтерс " оповестиха, че и шефът по сигурността на " Facebook " Алекс Стамос ще приключи активността си в обществената мрежа, тъй като не е склонен с метода на обществената мрежа към разпространяващата се посредством нея дезинформация.

Според " Ню Йорк таймс " Стамос е упорствал съветската активност в обществената мрежа да бъде разследвана и разкрита обществено – концепция, която висшето управление е разглеждало с принуда.Репутацията на " Facebook " към този момент пострада след разкритието за всеобщото пазаруване на реклами, ориентирани към евентуални последователи на Доналд Тръмп от съветски сметки. В последните дни политици от двете страни на Атлантическия океан желаеха по-строги регулации за " Facebook ", откакто стана известно, че анализаторите от " Кеймбридж Аналитика " (Cambridge Analytica) са събирали без разрешение персонални данни на близо 50 млн. консуматори в интерес на акцията на Тръмп.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР