Директорите не знаят какво са измислили властите, а Министерство на

...
Директорите не знаят какво са измислили властите, а Министерство на
Коментари Харесай

МОН спешно ще уведомява училищните директори за процедура, по която МВР вече иска да ги наказва

Директорите не знаят какво са измислили управляващите, а Министерство на образованието им забранило да приказват пред медиите
Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов осведоми началниците на районни ръководства на образованието за получената от Министерство на вътрешните работи през днешния ден процедура за деяние при опасност от потребление на взривно устройство. Очаква се началниците на РУО в незабавен порядък да срещнат шефовете на просветителните институции с тази процедура.

Това оповестиха от Министерството на образованието.

Към писмото е приложена и Заповед № Р-68 от 31.03.2023 година на Иван Демерджиев, заместник-министър ръководител по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи, с която е одобрена процедура за държание и деяние при опасност от потребление на взривно устройство в обект за публично прилагане с всеобщо престояване на хора.

Така на процедура управляващите към този момент и публично ще кажат на шефовете нещо, което те към този момент научиха по сложния метод. А точно – Министерство на вътрешните работи е измислило нещо, в МОН може би знаят, може би не, само че всички са пропуснали да осведомят тези, които действително би трябвало да свършат работата.

Директорът на 119 СОУ Диян Стаматов написа тази заран: „ Отново сигнал! Няма правила в писмен формат за реакция. Сигнализиран е 112. Не е в отговорностите ми да споделям кое е фишинг. Полицията е за това! “.

„ От 112 ми споделиха, че не е належащо да извеждаме децата. Току-що кварталният ми сподели, че тези, които са пуснали учениците ще получат акт за несъблюдение на заповедта “, написа под обявата му Росен Богомилов от 106 ОУ.

„ Заповед на кого? Откога оператор на 112 може да ни подрежда каквото и да е било? Държавата ни е подобен фолклор, не е истина просто. Имаме си едни Правила за деяние при злонамерени анонимни телефонни известия в просветителните институции, написани от МОН и Министерство на вътрешните работи. Чак в този момент виждам, че имало било процедура. Която никой от нас не е виждал, само че към този момент ни плашат с санкции “, включва се и Йордан Петров.

„ Добре, де, нали имаше комисия при министъра, къде им е документът?! “, пита и Зорница Йончева, шеф на 164 ГПИЕ „ Мигел Де Сервантес “.

Темата разяснява и журналистът Благой Цицелков, който оповестява, че има възбрана от МОН шефовете да разясняват тематиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР