Директорът на ВМА и шеф на Националния щаб за борба

...
Директорът на ВМА и шеф на Националния щаб за борба
Коментари Харесай

Мутафчийски честити празника на военни и медици

Директорът на ВМА и началник на Националния щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски поздрави българите за 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската войска и Гергьовден.

" На 6-и май скланяме глави в символ на благодарност към всички доблестни български воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България! Днес воините още веднъж са на предния фронт. Но в лечебните заведения, изправени пред новото предизвикателство COVID-19. Използвам случая да благодаря на всички чиновници, част от огромното семейство на ВМА – включващо 5 лечебни заведения и 2 санаториума, за предаността и неимоверните старания, които поставят в тези времена на тежки тествания.

В Деня на храбростта заслужена респект отдаваме и на военномедицинските екипи, които извършват задачи зад граница и които постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Това е извънреден отзив за високия рейтинг освен на ВМА, само че и на Българската войска измежду интернационалните ни сътрудници.

Стъпвайки на надвековните обичаи на българската военномедицинска работа, няма по какъв начин да не отправим взор и в бъдещето. А там са нашите курсанти, които се образоват по специалността „ Военен доктор “ и към този момент трета година демонстрират забележителни резултати.

Честит празник на всички! Бъдете здрави, храбри и виновни!

Честит празник и на всички, които през днешния ден честват своя имен ден! Носете името си с горделивост! ", съобщи ген. Мутафчийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР