Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс нарече безотговорно и рисково изтичането

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс нарече безотговорно и рисково изтичането
Коментари Харесай

Защо Байдън устрои скандал на специалните служби

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс назова " безконтролно и рисково " приключването на информация по отношение на прехвърлянето на разследващи данни в Украйна. Той съобщи това няколко часа, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън персонално се обади на ръководителите на разследващите организации с искане за попречване на приключването на информация.

Припомняме, че по-рано във Вашингтон неведнъж заявяваха, че споделят разследваща информация с Украйна и то съвсем в действително време. Вярно е, че не прецизираха по какъв начин тъкмо се построява процесът и какви точно данни се предават.

Но тази седмица някои детайлности започнаха да се появяват в американската преса. Заради което и Белият дом, и Пентагонът бяха обезпокоени.

Първо, както оповестяват медиите, е имало информация, че Съединените щати сякаш трансферират данни за за високопоставените съветски офицери в Украйна. Пентагонът побърза да опровергае тази информация.

Последваха изявления, че Вашингтон е предал данните за ракетния крайцер " Москва ". Но в това време беше очебийно, че американците не са взели участие в решението за офанзива на крайцера. Пентагонът обаче отхвърли и тази информация.

Очевидно сходна вест очевидно не зарадва Белия дом. Отново според информация от медиите – в тази ситуация телевизионният канал NBC – президентът на Съединени американски щати Джо Байдън персонално се е обадил на управлението на американските разследващи служби и изискал да се спре „ приключването “ на данни в медиите. Предполага се, че диалогът по тази тематика е бил с министъра на защитата Лойд Остин, шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и ръководителя на националното разузнаване Аврил Хейнс.

Както оповестява NBC, Байдън сподели, че приключването на информация по отношение на съдействието на американското разузнаване с украинците „ би трябвало да спрат “, тъй като „ пречат на нашите цели “.

А ето какво сподели по-късно шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ: „ Абсолютно съм склонен, че това е безконтролно. Много е рисковано. Опасно е, когато хората приказват прекалено много, без значение дали става дума за приключване на информация в персонален диалог или обществено разискване на съответни въпроси свързани с разузнаването. "

Това Уилям Бърнс споделя в хода на полемиката, проведена на уеб страницата на вестник Financial Times. От думите му не следва удостоверение, че диалогът с президента се е състоял, само че, въпреки това, и не го опровергава.

Като цяло, от една страна, Вашингтон непрекъснато акцентира, че ще продължат да доставят оръжие на Украйна. И всякога вършат събитие от това по какъв начин Байдън подписва документ за идващия пакет „ помощ “.

От друга страна, от Белия дом не желаят да покажат, че са доста по-замесени в настоящите събития, в сравнение с самите те заявяват. Но дано създадем резервация още един път, за това може да се съди главно по репортажи на американската преса. Според което е много мъчно да се добие действителна визия по какъв начин стоят нещата в реалност.

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР