Директорът на Центъра за координация на извънредни ситуации на Испания

...
Директорът на Центъра за координация на извънредни ситуации на Испания
Коментари Харесай

Задължителното носене на маски в Испания може да отпадне до дни

Директорът на Центъра за съгласуваност на изключителни обстановки на Испания Фернандо Симон съобщи, че е „ допустимо “ анулацията на наложителното носене на навън доникъде или края на юни в цялата страна , стига да се следва положителният темп на акцията за имунизация, инфрмира БГНЕС. " Най-вероятно, съвсем несъмнено, в края на юли маската няма да е нужна на открити места ", добави епидемиологът на Министерството на здравеопазването на постоянната конференция във връзка развиването на пандемията и противоепидемиологичните ограничения.
Симон посочи, че няма да става въпрос за „ отдръпване “ на потреблението напълно, а за „ модифициране “ на задължението, нещо, за което към момента няма съответна дата и за което ще е належащо да се промени закона. „ Това не се прави за 24 часа “, разяснява той процеса за създаване и обработка на новия стандарт. Това е мярка, която би трябвало да се прави оценка и ползва на национално равнище с напредването на имунизацията и като се вземат поради условия като най-ваксинираните групи, местоживеене и така нататък Това също ще зависи от епидемиологичната обстановка, която е хомогенна на цялата територия. Ако пандемията еволюира „ радикално друго “ сред другите самостоятелни области, ще е належащо мярката да бъде преосмислена.
 Планират скорошно унищожаване на маските навън в Испания Планират скорошно унищожаване на маските навън в Испания
Фернандо Симон - шеф на Центъра за съгласуваност на изключителни обстановки (CCAES) - сподели в изказване за RTVE, че е " доста допустимо " ск...
" Гаранцията, че 70% от популацията е предпазено, е задачата, тъй че решението не би трябвало да се взема с лека ръка. Стъпката ще бъде допустима „ в случай че хората са наясно, че някои ограничения към момента би трябвало да се съблюдават и ние вършим това, което би трябвало да създадем “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР