Директорът на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев обяви пред

...
Директорът на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев обяви пред
Коментари Харесай

До края на деня се очаква заповед на МЗ за по-строги противоепидемични мерки в София



Директорът на столичната здравна ревизия доктор Данчо Пенчев разгласи пред бТВ идно въвеждане на по-строги противоепидемични ограничения в София. Очаква се това да стане със заповед на министъра на опазването на здравето по-късно през днешния ден. 

Предвижда се посетителите във фитнес зали, киносалони, заведения за хранене, театри и други закрити публични места да бъдат лимитирани до 30% от общия брой места вместо 50 на 100, както е в този момент. 

Ще се ограничи  работното време от 06.00 до 23.00 ч. на всички питейни заведения, кафенета, заведения за хранене, игрални зали и нощни заведения.

Търговските центрове (моловете) остават отворени, само че ще се следи деликатно за съблюдаване на наложените и сега ограничения.

За фамилни събития на закрито ще  бъдат допускани до 50, а навън - до 100 души

В обекти, където личният състав към този момент е ваксиниран, чиновниците ще могат да продължат да работи без носене на маски.

Директорът на РЗИ - София още веднъж моли жителите да се имунизират в този момент, с цел да бъде избегнат нов пик и следващ локдаун през есента, визирайки отправеното ден по-рано предизвестие от страна на доцент Ангел Кунчев.

Според доктор Пенчев, на база на направено проучване, едвам 0,06% от към този момент имунизираните в столицата са болни от Covid-19, като единствено 10 от тях са попаднали в болница, освен това в леко положение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР