Директорът на столичната болница Св. Иван Рилски д-р Дечо Дечев

...
Директорът на столичната болница Св. Иван Рилски д-р Дечо Дечев
Коментари Харесай

Знаков шеф на болница напуска

Директорът на столичната болница " Св. Иван Рилски " доктор Дечо Дечев е подал молба за овакантяване поради неналичието на последователност в системата, както и честа промяна на политиката, предава Българска телеграфна агенция.

Той твърди, че не му е оказван политически напън да подаде такава молба. Той посочи, че още няма резолюция по молбата му.
-->
Изпратил е писмо до Министерството на здравеопазването (МЗ) още през ноември, в което показва най-спешното финансирането на болничното заведение, само че към момента няма решение на проблемите. 

Според доктор Дечев част от управлението на Министерство на здравеопазването евентуално е срещу станалото факт неотдавна вливане на белодробната болница " Св. София " в болница " Св. Иван Рилски ".

Вливането на " Св. София " стана на 23 септември 2022 година Разрешението за новите действия, които се правят във към този момент новата болнична конструкция, е издадено на 12 декември 2022 година, добави доктор Дечев. Някои от поставените в писмото до Министерство на здравеопазването въпроси са свързани точно с активността на окрупнената болнична конструкция.

Белодробната болница имаше милион и половина лв. просрочени отговорности и двойно повече, които не бяха в просрочие, сподели още доктор Дечев. По думите му болница " Св. Иван Рилски " със лични средства е изплатила тези отговорности. Близо 30 на 100 от личния състав на белодробната болница е напуснал преди вливането, сподели още доктор Дечев и добави, че част от работещите към този момент са се завърнали и са получили заплати, избрани по разпоредбите на " Св. Иван Рилски ".

В болничното заведение към този момент работят 903 индивида, като всички получиха по 1000 лева коледни надбавки, добави доктор Дечев. По думите му междинната годишна лекарска заплата в „ Св. Иван Рилски “ е в диапазона 60 000 - 220 000 лева Средната месечна заплата на здравна сестра в болничното заведение е в диапазона 2500 – 6000 лева Болницата завърши предходната година с облага, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР