Директорът на природен парк Странджа инж. Стефан Златаров, свързан със

...
Директорът на природен парк Странджа инж. Стефан Златаров, свързан със
Коментари Харесай

Директорът на природн парк Странджа е уволнен дисциплинарно

Директорът на естествен парк Странджа инж. Стефан Златаров, обвързван със сабарянето на противозаконния комплекс " Златна перла " край Царево, е уволнен дисциплинарно от Изпълнителната организация по горите. Заповедта за уволнението му е написана още на 22 януари 2018 година, само че му е била връчена откакто той се връща от дълъг болничен на 10 април 2018 година Това удостовери той пред " Дненвик " като изясни, че счита за " несериозно и безпричинно " посоченото като нарушаване, посочено като причина за уволнението му – нарастване на заплатите на специалистите в дирекцията посредством преразпределение на заложения за това бюджет.

По думите му от организацията по горите са търсели най-малкото нещо, с цел да го уволнят.
Запитан каква е действителната причина съгласно него, Златаров изясни, че преди да бъде назначен на поста шеф, той е работил като горски контрольор. " Засякохме противозаконна сеч и реагирахме с сътрудниците, отидоха нещата в прокуратурата, само че делото още не е завършило, това е една от аргументите, " сподели той.

Според чиновници на дирекцията на парка, поискали анонимност, уволнението на дългогодишния шеф, е обвързвано също и с неотдавна оповестения за публично разискване изменение на Общ организационен проект на община Царево, който планува съществено застрояване край Синеморец, както и поради проблема с наемателят на нудисткия плаж Делфин. На предходното разискване през 2008 година на проекта за Царево, Дирекцията на естествен парк " Странджа " беше единствената държавна институция, която гласоподава " срещу " на Висшия експертен екологичен съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР