Директорът на отдела по иновации Spotify Бил Симънс използва нецензурен

...
Директорът на отдела по иновации Spotify Бил Симънс използва нецензурен
Коментари Харесай

Директор от Spotify нарече Хари и Меган измамници

Директорът на отдела по нововъведения Spotify Бил Симънс употребява циничен израз за принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл, като ги назова " fucking grifters ".

Коментарът му пристигна два дни откакто партньорството на двойката с платформата за стрийминг завърши видимо прибързано, отбелязва CNBC.

Бил Симънс е създател на подкаст мрежата Ringer, която през 2020 година продаде на Spotify за 196 млн. $ и получи управителна роля в границите на договорката.

Партньорството с продуцентската компания на Хари и Меган Archewell Audio, оповестено през декември 2020 година, в началото беше разказано от Spotify като " многогодишно " с заричане за даване на " подкасти, които ще въодушевяват ". Беше обявено, че цената на договорката е към 20 милиона $.

В резултат на взаимните старания обаче беше основана единствено една, 12-серийна поредност на подкаста " Архетипи ", в която Меган Маркъл интервюира известни посетители, в това число Серена Уилямс и Марая Кери, напомня още CNBC.

" Spotify и Archewell Audio се съгласиха по взаимно единодушие да се разделят и се гордеят с поредицата, която направиха дружно ", обявиха Spotify и Archewell Audio в взаимно изказване в петък.

В личния си подкаст Бил Симънс разкритикува остро Хари и Меган.

" Съжалявам, че не участвах в договарянията преди да стане ясно, че " Меган и Хари напущат Spotify ". Шибаните измамници… Това беше подкастът, който трябваше да стартираме дружно с тях. Трябваше да му споделя моя история, с цел да се опитам да му оказа помощ с концепция за подкаст. Това беше една от най-хубавите ми истории... Майната им. Измамници. ", съобщи той в " Подкастът на Бил Симънс ", представен от The Guardian.

Това не е първият път, в който ръководителят на нововъведенията и монетизацията на подкасти в Spotify, насочва сериозни мнения за някогашните кралски особи, които се отхвърлиха от отговорностите си към Бъкингамския замък. " Толкова ми е омръзнало от този човек ", сподели Симънс по адрес на принц Хари в различен епизод на подкаста си през януари.

И продължи: " Живееш в шибаното Монтесито и единствено продаваш документални филми и подкасти. Никой не се интересува какво имаш да кажеш за каквото и да било, в случай че не приказваш за кралското семейство. ", напомня още The Guardian.

Заради спорните си възгледи, още през 2014 година, той беше краткотрайно отхвърлен от ESPN. Повод за това станаха мнения, които направи по тематиката за домашното принуждение, напомня CNBC.

Spotify и Archewell Audio към този момент отхвърлят коментар за забележките на Симънс пред медията.

Договорите на на Spotify със Симънс и звездната кралска двойка са част от разширението на компанията в региона на подкастинга след триумфа ѝ с Джо Роугън. Въпреки това основаната в Стокхолм стрийминг компания, в този момент е изправена пред натиска на вложителите да усъвършенства резултатите си, откакто предходната година осъществя чиста загуба от 430 млн. евро (367 млн. паунда).

По-рано тази година основният изпълнителен шеф на Spotify Даниел Ек призна, че компанията е позволила някои неточности, като е похарчила 1 милиарда $, с цел да се утвърди като основен състезател в подкастите.

" Ще бъдем доста деликатни в метода, по който влагаме в бъдещи покупко-продажби със наличие. Тези, които не се показват добре, явно няма да подновим, останалите ще преглеждаме за всеки обособен случай във връзка с относителната стойност. ", съобщи той пред вложителите.

По-рано този месец Spotify разгласи, че редуцира 200 работни места в отдела си за подкасти, отбелязва още The Guardian.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР