Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните и бивш

...
Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните и бивш
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини в корупция шеф от БАБХ - футболен съдия

Директорът на Областната дирекция по сигурност на храните и някогашен интернационален футболен арбитър Антон Генов беше упрекнат в закононарушение по работа поради непозволени дейности против компании, които са бизнес съперници на сина му в областта на изкупуване на отработена лой за биогориво. Това оповестиха от държавното обвиняване.

При следствието е открито, че на 3 октомври 2016 година Генов е разпоредил да бъде тестван складът на конкурентното сдружение в Нови Искър, като били конфискувани 8180 литра отработена лой и 39 броя неупотребявани бидони.

От прокуратурата означават, че шефът дирекцията е превишил правата си, тъй като неговото ведомство няма право да се занимава с боклуци.

Според държавното обвиняване задачата на Генов е била да набави облаги за сдружение, в което по същото време работел синът му и което имало същия предмет на активност като проверяваното. Именно коли на компания на сина му превозили иззетата от Нови Искър лой в незнайна посока.

Антон Генов ще дава отговор и за това, че през октомври предходната година принудил компания с задграничен притежател да не прави комерсиална активност в София. Става дума за компания, която още веднъж изкупува лой за биогориво.

След като били подадени тъжби против активността на татко му, синът на Генов напуснал компанията, чиито съперници потърпевши от дейностите на дирекцията.

Бившият арбитър е с мярка за неотклонение " Гаранция” в размер на 5000 лева Работата по случая продължава.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР